Protecció Civil va mantenir l'alerta per pluja i vent que al llarg del dia van afectar les comarques litorals de Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre, mentre que al mar les onades van arribar als 4 metres a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. A causa de les previsions meteorològiques els plans especials d'emergències per inundacions, l'estat de la mar i risc de vent van estar activats tot el dia. Per altra part, els equips de rescat van suspendre la recerca d'un home de 39 anys que va desaparèixer dilluns a la matinada quan es va endinsar al mar a Cotlliure.

Els Bombers de la Generalitat van realitzar a la matinada uns 275 serveis al voltant de Barcelona. La majoria dels serveis van ser per retirar arbres i branques, així com altres elements de la via pública, com cables. Els bombers van ser requerits per inundacions a baixos, subterranis i calçades, encara que en cap cas no es van registrar ferits.

L'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el pla d'emergència de protecció civil davant el temporal de vent que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya podrien provocar ratxes de fins a 90 km/h, i que entre altres mesures inclou el tancament dels espigons.

L'Ajuntament va recomanar a la població que adopti algunes mesures preventives, com la retirada de testos i altres objectes que tinguin a les façanes o terrasses i que poguessin caure i recollir els tendals i taules, revisar elements com antenes, claraboies o aparells d'aire condicionat. Els bombers municipals i de l'àrea de Medi Ambient han dut a terme unes 200 intervencions a causa del vent.

El consistori va decretar el tancament dels interiors d'illa, patis de col·legis que puguin estar oberts i dels parcs públics que suposin risc per als ciutadans, a l'hora que s'ha avisat tots els centres esportius per evitar que portin a terme activitats a l'aire lliure.

A més, es van suspendre les activitats de la festa major de Les Corts previstes. L'Ajuntament recomanava als ciutadans que es mantinguessin informats de la meteorologia i suggerien que es tanquessin bé portes i finestres de les cases, s'abaixessin les persianes i es tinguessin en compte els punts en els quals s'aparquen els cotxes per evitar danys.