La germana de la darrera víctima del zelador és Lourdes Gironès, una dona de més de 80 anys que també acudeix al geriàtric de La Caritat però només durant el dia ja que ella se'n va a dormir a casa seva. La salut de Lourdes Gironès està força tocada (pateix Alzheimer) però tot i així alguns mitjans van recollir ahir les manifestacions que va fer a les portes del geriàtric. L'agència Europa Press apuntava que la dona creu que el zelador no volia fer mal a la seva germana i, en el mateix sentit, Lourdes hauria dit que "s'ha mort de malaltia, no crec que la matés. Ara la tenen a Girona, per a l'autòpsia i sabrem la veritat". Afegia que "no crec que hi hagi gent tan dolenta, no es pot fer una cosa així, la meva germana ha mort de malaltia". Entre llàgrimes la dona va explicar que no creu que la seva germana demanés ajuda a Joan Vila per acabar amb la seva vida, tot i que sí que estava molt malalta i deia que moriria aviat.

Lourdes Gironès és la familiar més directa que quedava a Paquita, la darrera víctima del zelador. De Paquita se n'havia fet càrrec sempre una neboda seva que viu a la Canya i que, de fet, juntament amb el seu marit i uns quants parents llunyans van ser els únics testimonis de l'enterrament que li van fer dimarts al matí a la capella petita del cementiri d'Olot.

El cas del geriàtric olotí té certes semblances amb una sèrie de successos ocorreguts a Barcelona l'estiu del 2006. Remedios Sánchez, una gallega de 50 anys coneguda com "la Reme" va ser detinguda per la seva presumpta relació amb un seguit de morts i robatoris que van posar en estat d'alerta diversos veïnats de la capital catalana. I és que en poc més d'un mes "la Reme" va infiltrar-se a casa d'una desena d'àvies amb l'objectiu d'apoderar-se de tots els objectes de valor. En tots els casos les víctimes eren dones d'edat avançada que no tenien cap possibilitat de defensa. Durant el judici celebrat a l'Audiència de Barcelona es va comprovar que l'assassina acudia d'immediat al bingo o a alguna sala de jocs després de cometre els assalts.

L'Audiència la va condemnar a 144 anys de presó en trobar-la culpable de l'assassinat de tres ancianes i d'haver-ho intentat en cinc casos més. També va ser condemnada per set delictes de robatori amb força i un furt. Tot i els intents de la defensa, el tribunal va resoldre que no tenia cap alteració mental.