Un dels artistes més destacats de l'escena Soul, Rhythm& Blues i Rock de l'actualitat arriba a la desena edició del Black Music Festival amb tot el seu repertori. James Hunter es pot considerar, malgrat i no ser precisament un gat vell, un "clàssic" de l'escena actual. I és que la qualitat de la seva música fa que el qui l'escolta viatgi en el temps fins aquells magnífics anys 50, on de ben segur, Hunter hauria triomfat de la mateixa manera que ho fa ara. James Hunter, nascut el 1962 a la ciutat britànica de Colchester (Essex), està considerat un dels millors cantants de soul que han sorgit a finals del segle XX, Hunter va començar la seva trajectoria musical als anys 80, sota el nom de Howlin' Wilf. Posteriorment el seu nom va començar a sonar amb força gràcies a les col·laboracions que va fer amb un altre dels grans noms de la música, Van Morrisson, al llarg dels anys 90 i que va donar com a fruit treballs com "A night in San Francisco". Acte seguit, va iniciar la seva pròpia carrera en solitari, per la quar s'ha erigit ja com un dels músics més prestigiosos de la música negra internacional.

ò

A partir de 2/4 de 8 de la tarda a l'Auditori La Caixa (C/ de la Creu, 31) es portarà a terme una nova conferència del Cicle Municipals 2011 a la Ciutat de Girona. En aquesta ocasió, el candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Joan Olóriz, oferirà la conferència "La Girona dels propers quatre anys: confiança en les persones, coherència en les politiques".

A partir de les 6 de la tarda, l'Auditori de l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic de la UdG acull la sessió "Col·laboracions entre empreses", dirigida a empreses que vulguin saber com créixer col·laborant amb la competència. La sessió, organitzada pel Clúster TIC-MEDIA de l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de la UdG i coordinada per l'Associació de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), té per objectiu plantejar els nous reptes davant un món globalitzat on les empreses, també les tecnològiques, veuen com l'àmbit geogràfic dels seus competidors és cada vegada més gran.

A partir de les 6 de la tarda a la Biblioteca del Centre Cívic Tueda de Sant Feliu de Guíxols, tindrà lloc la conferència "Records de Sant Feliu (II): Art sobre Rodes", a càrrec de Rosa Maria Rourich, Llicenciada en Art i Filosofia. Aquesta conferència s'enmarca en el cicle de les Aules Culturals.

La veu de Smoking Bambino, alter ego del cantant, guitarrista i compositor Esteve Saguer (The Dirty Club), és capaç de crear una atmosfera onírica i intimista de gran expressivitat, profunditat i malenconia. En les seves cançons hi conflueixen el blues i el folk que es barregen amb reminiscències ètniques i elegants melodies. A partir de les 8 del vespre a la Casa de Cultura de Girona, acompanyat d'Aniol Casadevall (percussions) i Lisa Bause (violí i acordió), Smoking Bambino interpretarà en directe cançons que formen part del seu tercer àlbum, Old Stones (autoeditat, 2010).

A partir de les 7 de la tarda a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona, Mazoni presenta el seu flamant nou disc, "Fins que la mort ens separi". Un pas endavant, arriscat però ferm, en una carrera musical aplaudida per la crítica i saludada per un públic cada cop més nombrós. Un treball en el qual s'imposen les melodies pop i, així mateix, l'herència dels Beach Boys es confon amb la de Kraftwerk.

A les 7 de la tarda, el Síkim Cafè Teatre d'Empuriabrava acull una gran festa per celebrar el seu primer aniversari. Un any en el que el local s'ha consolidat com a referent cultural a les comarques gironines. Los Martínez, Two Cats i Raúl Pulido posaran l'espectacle de música i comèdia.