Espectacular ambient al Camp Nou en un bon partit de futbol on la màgia blaugrana va acabar imposant-se a la brusquetat d'un Madrid que no va tenir opcions reals de passar tot i que va lluitar després de l'1-1. Van intentar-ho, però mai van acabar d'arriscar contra un Barça que sí va fer-ho en la jugada del primer gol,que surt d'una gran acció de Víctor Valdés. Pressionat pels davanters del Madrid, el futbolista català treu una pilota per sobre dels atacants. Arrisca i la seva acció acaba convertint-se en una autèntica assistència cap a Dani Alvés, que llavors sí que puja per la banda. El porter convertit en un jugador més. Futbol total.

El partit havia començat amb respecte per part dels dos equips. El Barça, com en l'anada, amb Alves fixat al darrere sense perdre la posició i Puyol de lateral esquerre, però eren els locals els qui tocaven més la pilota. A l'estadi vaig poder veure algunes estadístiques que parlaven de 800 tocs de pilota per 300 del Madrid. La possessió per part del Barça era clara tot i que la major part va ser en camp propi.

Pedro havia avançat el Barça. El gol del Madrid va arribar en una de les poques accions on Dani Alves no va arribar, després del pal de Di Maria. Després de l'1-1 el Madrid ho va intentar, sense acabar d'arriscar, sempre amb quatre defenses al darrere que no van perdre mai la posició. Arriscar és una altra cosa: jugar amb tres defenses, tenir alternatives... Higuaín, que acaba de sortir d'una lesió important, no va poder tenir un protagonisme tot i la jugada del gol que, des del camp, em va semblar una falta claríssima sobre ?Mascherano. Va ser clara i no es pot parlar de gol anul·lat perquè la falta és anterior. Pel que fa al Barça, Guardiola va tornar a jugar amb les bandes obertes tot i que Villa no està bé. Fa setmanes que no ho està i ahir tampoc va ser vertical, ni va crear perill desbordant. En canvi Pedro, que també surt d'una lesió i tampoc està bé, va saber aprofitar la jugada clara que va tenir per marcar el gol. El Barça es va classificar per a la final amb justícia: va tornar a fer un bon futbol davant un Madrid que va fer moltíssimes faltes (31, rècord en aquesta lliga de Campions) i va protestar molt a l'àrbitre. Ara veurem una bona final, molt probablement contra el Manchester.