Fermí Coll és, juntament amb Narcís Bonmatí, el portaveu dels Testimonis de Jehovà de Girona. Una tradició religiosa amb presència continuada a l'àrea urbana des de finals dels anys 50 del segle passat. El Saló del Regne de Girona, situat en el polígon de Domeny, acull congregacions en castellà, anglès, panjabi, romanès i llenguatge de signes. I, en breu, en català. Vehicula unes 700 persones i, a la demarcació, unes 3.500. L'única festa que commemoren és la mort de Jesucrist, variable en el calendari.

Què és, per vostès, la Bíblia?

És la base fonamental de les nostres creences. Dóna orientació a qualsevol aspecte de la vida. Inclòs el perquè de les coses, que estan succeint avui, o que van fer-ho en el passat o ho faran al futur.

Quines diferències hi ha respecte a altres tradicions cristianes?

Seguim el mateix model del cristianisme del primer segle. A Jerusalem, hi havia uns deixebles de Jesús que van prendre la iniciativa amb una estructura per estendre el missatge.

Consideren que estan percebuts malament per la societat? Hi ha equívocs, males interpretacions...

No, però sí que falta més informació. I és el que estem intentant fer.

Però hi ha gent que considera els Testimonis com una secta.

I què és una secta? Un conjunt de persones que s'han separat d'unes altres per unes qüestions ideològiques concretes. Nosaltres partim, directament, dels ensenyaments de Jesús.

Què oferiu amb la predicació que realitzeu casa a casa?

Un estudi bíblic gratuït. Res més que això.

I què es un publicador?

Una persona capacitada per poder donar aquest missatge a les persones. Es forma amb l'estudi bíblic, amb què adquireix un coneixement.

Girona us ha tractat bé?

Partim de la base que molta gent va rebutjar Jesús. Es tracta de tirar endavant. Dificultats? No gaires.

Què passa quan una llei civil entra en contradicció amb la llei divina? Com ho resoleu?

Ara hi ha poquíssims casos. Si es donen, la neutralitat és la directriu. No hi ha alternativa. No volem afavorir ni uns ni els altres. En cas de discrepància, seguim les lleis bíbliques.

Hi ha testimonis famosos?

Sí, hi hagut científics, historiadors, artistes, esportistes... casos de persones amb activitat molt destacada que, en un moment determinat, aprenen la Paraula de Déu, i deixen aquella tasca o el protagonisme. No es tracta de destacar perquè no busquem la primera plana. Volem transmetre la informació que és vàlida per la vida de cadascuna de les persones.

Què penseu de la denúncia de la família Centelles als Testimonis per un ús inadequat d'una fotografia?

(ensenya la fotografia). És un cas de manca d'informació. Quan es va utilitzar, no es coneixia l'autor de la fotografia. Després, sí. Es va pagar una quantitat simbòlica pels drets perquè no hi havia un autor darrere que exigia una determinada quantitat. Després, s'han volgut reclamar.