Encara que en el seu jurament van prometre ser fidels a la Constitució, al Rei i a l'Estatut, el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va admetre que havia mentit i que treballarà per combatre tot allò que signifiqui la "colonització" de Catalunya. Segons Navarro, la CUP treballarà perquè es retiri la imatge dels reis de la sala de Plens i per retirar el títol de Príncep de Girona al príncep Felip de Borbó. En el seu jurament ja havien utilitzat una fórmula pròpia que suposava el seu compromís a servir la ciutadania gironina, el poble català, i treballar per la justícia social i per uns Països Catalans independents i equilibrats ambientalment.

Navarro, que lluïa una samarreta contra les retallades, va agrair el seu suport a totes les persones que han fet possible que la CUP hagi obtingut representació, i va repassar els principals eixos que guiaran l'acció institucional del grup municipal de la CUP durant aquests pròxims anys. El portaveu va expressar que la CUP ha arribat a l'Ajuntament per "donar veu als qui durant molts anys no l'han tinguda", i es va comprometre a fer política de forma "humil, voluntària i amb vocació de servei al poble".

Per això el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va remarcar que el partit es mourà en la defensa dels interessos del catalanisme d'esquerres, l'ecologisme i els barris i també va anunciar que lluitarà per retirar els "símbols monàrquics".

Navarro també va recordar al nou alcalde, Carles Puigdemont (CiU) que té una majoria molt feble, i que haurà de ser dialogant i saber cedir, si vol garantir la governabilitat del consistori durant els propers quatre anys.