El portaveu de la llista ecosocialista, Joan Olòriz, va recordar a CiU que són només 10 regidors al govern, mentre només "l'heterogeneïtat de l'oposició" impedeix que els 15 regidors puguin formar una "majoria alternativa". El líder d'ICV va remarcar que la situació econòmica i social obliga els polítics i els ciutadans a donar el millor de tots els grups i va posar especial emfàsi en les polítiques que posin per davant de tot les persones. Olòriz també va fer una defensa del catalanisme d'esquerres i de les polítiques que va portar al govern.

Olòriz va posar ja els deures al govern en assenyalar quins seran els aspecte que centraran els debats dels propers anys. Per això, va indicar la importància de l'activació econòmica, i del paper que han de jugar les empreses i la Universitat de Girona en la nova economia del coneixement.

També va destacar la importància de la família i de les polítiques que garanteixen la cohesió social. "L'Ajuntament ha d'afavorir la gent gran i la gent jove, per garantir el seu futur", va sentenciar i va afegir que "recomano al nou govern que mantingui aquestes polítiques que s'han fet sense sectarisme i amb voluntat de servei a la ciutadania".

També va fer un clam per ajudar a integrar els immigrants amb "polítiques d'habitatge i de formació, per incorporar-los als nostres valors" i va assegurar que "els drets cívics i la seva universalització són clau per mantenir la cohesió social" a Girona. Va apuntar també que el respecte pel medi ambient ha de ser una de les claus del nou govern.