La portaveu del Partit Popular, Concepció Veray, es va tornar a oferir a CiU perquè l'inclogui en el seu governi i poder sumar els tretze regidors que donarien la majoria absoluta. Veray va recordar que "mai un govern de l'Ajuntament de Girona havia estat tan minoritari" i va advertir que "Girona no pot ser governada a cop de decret". Per això va demanar a l'alcalde que "es repensi" el fet de governar en minoria.

Després d'estendre la mà a Carles Puigdemont per facilitar-li la governabilitat, la regidora popular va criticar la seva fórmula per jurar el càrrec -"per imperatiu legal" i per la seva declaració d'alcalde independentista. Veray va recordar al nou alcalde que representa a tots els ciutadans i li va demanar que se centri en la recuperació econòmica de la ciutat.

Respecte als reptes del futur, Veray va apuntar que Girona ha de ser "una ciutat més humana i amb més sentit social" i per això considera que "cal encarar el futur amb il·lusions, amb polítiques nítides" i va instar a afavorir la col·laboració entre allò public i allò privat". A més va reclamar promoure les infraestructures educatives necessàries, les sanitàries com el nou hospital Josep Trueta, o les culturals com la nova bilblioteca o el nou centre cívic del barri vell al Modern.

La líder popular va exigir centrar-se a aconseguir una ciutat "econòmicament pròspera que tots necessitem" i va afirmar que si no forma part del govern exercirà una oposició "responsable i contundent" i va advertir que "no podem permetre'ns el luxe de cometre cap més error".