La cap del partit majoritari a l'oposició, la socialista Pia Bosch, va assegurar que tenia clar quin era el missatge de les urnes i pretenia treballar des de l'oposició d'una manera activa. Va recordar al govern que amb només deu regidors haurà de treballar molt. Els socialistes consideren que un govern en minoria dóna més rellevància encara a l'oposició i, per això, va remarcar que treballaran "des de ja per tornar a merèixer la confiança dels que se senten socialdemòcrates i catalanistes".

La líder del PSC va remarcar que "hem tingut temps d'analitzar els resultats electorals en aquest període que ens ha recordat quanta importància té un sol vot, cada un dels vots)" i per això va afegir que "treballarem per demostrar que hem pres nota d'aquest missatge i per honorar la confiança rebuda".

Els socialistes van posar en relleu que exerciran un clar control des de l'oposició per garantir la transparència del govern però també va assegurar que volen donar "impuls, especialment en els temes estratègics per la ciutat". I va augurar que "innovarem en la forma de fer oposició".

Segons Bosch ser a l'oposició és "una oportunitat per renovar el nostre projecte, per escoltar encara més de prop les inquietuds i les esperances dels gironins i gironines" i considera que "representem aquí el catalanisme progressista, i ens proposem en les properes 200 setmanes treballar infatigablement per tornar a merèixer la confiança de tots els gironins i gironines que es senten així, socialdemòcrates i catalanistes".

Bosch va remarcar que el seu projecte passa per defensar "una ciutat que progressa sense deixar ningú enrere" i que han de "ser garants d' un model de ciutat que ha estat un model d'èxit". Per això va advertir que defensaran aquesta model de cohesió social "davant la pressió de les retallades dels serveis bàsics del benestar que amenacen també Girona".

Per fer la tasca d'oposició el PSC es guiarà en el seu programa electoral amb l'objectiu de "superar la crisi sense deixar ningú enrere". Donaran suport al "rellançament de la nostra economia, amb la promoció del turisme i de l'activitat econòmica d'alt valor afegit com a garantia del manteniment de la qualitat de vida. Un programa al servei del manteniment de la cohesió social en temps difícils".

La regidora del PSC va posar en relleu que "vivim temps complicats" però va treure ferro en reconèixer que "n'hem viscut abans d'altres molt més difícils. La història de la nostra ciutat està plena d'exemples de la capacitat dels gironins de superar les dificultats".

La portaveu socialista va proposar-se treballar "per honorar la memòria dels que ens han precedit i que simbolitzo en dues èpoques molt diferents en l'Antònia Adroher, i en Just Casero". Bosch va tancar el seu discurs amb una referència poètica de Xavier Montsalvatge i Joaquim Pla.