Bona part de la llei òmnibus es centra en normes relacionades amb el medi ambient i l'agricultura i les modificacions han estat, a la vegada, les que han rebut més elògis i més crítiques de totes les que hi ha en l'extens text. En un costat de la balança es troben sectors com els de la pagesia o els del lleure, i en l'altra els sectors ecologistes. En general, els primers han estat segurament el sector que millor ha encaixat aquesta macro llei. Organitzacions com Asaja o JARC destaquen els beneficis que aporta la normativa en temes com el benestar animal a través d'una millor flexibilització dels processos, o per la supressió del dret preferent de l'administració en la llei de contractes de conreu.

En general, tot el sector agroramader admet que la llei els allibera de càrregues burocràtiques i els dota de més llibertat per tirar endavant les seves explotacions. No obstant, els pagesos alerten que si bé la llei és positiva en aquest sentit, també presenta aspectes que a la llarga poden anar en detriment dels treballdors del camp. El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball expressa "el poc convenciment" d'aquesta llei. "En ares de la simplificació burocràtica s'han abarcat aspectes que no tenen res a veure, i en alguns casos fins i tot suposen un retrocés en drets i representació que havíem adquirit" afegeix.

Concretament, Caball fa referència a modificació de la llei de contractes de conreu, "que es carrega la igualtat que hi havia ja que ens quedem sense representant. Tampoc tenim representant a l'Agència Catalana de Consum (ACC), on la persona que teniem no cobrava ni un euro per ser-hi".

Caball posa de relleu la doble intencionalitat de la llei òmnibus i creu que s'ha fet sense consultar el sector, "de forma unilateral". En aquest sentit, remarca que "una norma tant gran i que afecti a tantes àrees hauria de comportar una anàlisi de totes les modificacions i mirar quines són les que són més adequades per millorar el sector".

La modificació de bona part de les normes ambientals (moltes d'elles gestades pel tripartit) ha portat una llarga cua de crítiques dels sectors d'esquerra i ecologistes. L'Associació de Naturalistes de Girona va argumentar que la llei "afecta greument el territori i suposa un retrocés cap a uns models que ja han fracassat". Els ecologistes fan incís en temes com els abocaments puntuals de residus, i denuncien que les propostes responen a interessos empresarials.