La zona de l'accident, es tracta de laGI-642 al seu pas per Rupià.El cotxe es va estavellar contra la marquesina de l'autobús.El vehicle industrial transportava material de marroquineria. Els serveis funeraris en el moment d'endur-se el cadàver de la víctima, un jove de 21 anys veí de Salt.

Faltaven deu minuts per a les deu del matí quan una furgoneta va encastar-se contra una parada d'autobús a la carretera GI-642, al seu pas per Rupià. La violència de l'impacte va provocar que el conductor, Hicham Mzouri, de 21 anys i veí de Salt, morís pràcticament a l'acte mentre que els seus dos acompanyants van quedar ferits. Després d'enderrocar la parada, feta d'obra, la furgoneta, una Mercedes Sprinter, va caure daltabaix de la carretera i va anar a parar a un camp de conreu.

Tant el difunt, com els dos ferits, es dirigient a Torroella de Montgrí per plantar-hi la parada de mercat però a l'alçada de Rupià el conductor va perdre el control del vehicle, va envair el carril contrari i es va estavellar contra la parada d'autobús. A la part posterior de la furgoneta hi havia nombroses maletes plenes d'objectes de marroquinera i el material específic per muntar la parada.

Les primeres hipòtesis indiquen que el conductor hauria agafat malament el revolt que hi ha abans del poble i amb la carretera molla -havia plogut una mica- hauria patinat i va acabar encastant-se. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar Bombers, Mossos d'Esquadra, ambulàncies i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El jove, de 21 anys, va morir gairebé a l'acte, i els efectius mèdics van traslladar els dos ferits a centres hospitalaris.

Reclamar solucions

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Rupià, Moisès Ferran (EPR), va reclamat solucions perquè aquest tram de carretera local s'està convertint en un punt negre. De fet, ara fa uns tres mesos, un altre vehicle va xocar contra la parada d'autobús. Aleshores, no la va ensorrar sinó que la va arrencar dels fonaments i la va desplaçar.

"No hi ha res a fer, no en sortim d'aquesta; jo porto uns deu o dotze anys a l'Ajuntament, i cada moment hi ha accidents", va lamentar Ferran. El tinent d'alcalde assegura que cal arreglar el revolt de la GI-642 que hi ha abans de l'entrada del poble, perquè és perillós. "La caseta d'autobús fa uns 60 anys que hi és i mai com ara ens hem trobat amb problemes com aquests; la gent baixa de pressa per la carretera, i això no pot ser", va ressaltar Ferran.

El tinent d'alcalde va assegurar que l'any passat es va posar un radar mòbil a l'alçada del poble i només "en un sol dia es van posar 60 multes". Moisès Ferran ha reclamat una solució a Carreteres perquè arregli el revolt, no només per millorar la seguretat dels conductors sinó també la dels veïns del poble. "Hi ha molta gent que espera l'autobús per anar a Girona en aquest punt", va concloure el tinent d'alcalde de Rupià.

Al tràgic accident de Rupià cal afegir el que va tenir lloc la nit de diumenge després que un altre conductor morís en xocar frontalment amb un altre vehicle al quilòmetre 688 de la N-II. Un dels vehicles implicats va envair el carril contrari, per causes desconegudes, i els bombers van haver de rescatar els tres accidentats -la víctima i dos ferits- que van quedar atrapats a l'interior dels seus cotxes. L'ambulància va haver de traslladar els ferits de gravetat a l'hospital Josep Trueta de Girona i a l'Hospital Comarcal de Blanes.