A partir de 2/4 de 8 de la tarda, l'Espai Caixa de la plaça Poeta Marquina de Girona acull una nova sessió del cicle "Paisatge, Urbanisme i Biodiversitat". En aquesta ocasió, els convidats són Michèle Orliacq i Miquel Batlle, arquitectes paisatgistes guanyadors del Premi FAD de Ciutat i Paisatge i Bosch Capdeferro Scp (Bet Capdeferro i Ramon Bosch) guanyadors del Premi d'Arquitectura Contemporánea de la Unión Europea - Premio Mies van der Rohe 2011. El títol escollit per aquesta sessió és: "Òptica de l'ofici".

A 2/4 de 10 de la nit al Local Social de La Caixa, l'associació Joves per la Terra de Llagostera ha organitzat una doble presentació. Per una banda es presentaran els actes que s'han programat enguany en motiu del Correllengua, que es portarà a terme fins al proper 23 d'octubre. En segon lloc, es presentarà el llibre Com explicar aquest país als ?estrangers de Matthew Tree.

Aquest dimecres se celebra en l'àmbit mundial el dia internacional de lluita contra el càncer de mama. La ciutat de Girona acollirà una sèrie d'actes per tal de sumar-se a la lluita de milions de dones de tot el món contra la seva malaltia. A les 5 de la tarda al centre cultural La Mercè, es portarà a terme la projecció de Quédate a mi lado i un posterior debat a càrrec de Sònia Fuentes, psicooncòloga de l'ICO Badalona. A les 7 de la tarda a l'hotel Carlemany, tindrà lloc la conferència Què podem esperar del Consell Genètic en el Càncer de mama?. Finalment a la plaça Miquel Santaló de Girona hi haurà la construcció d'un Llaç Humà que té per objectiu donar suport a la lluita contra el càncer i conscienciar sobre aquesta malaltia.

La Festa Major de Banyoles o, com se l'anomena popularment, Festa de Sant Martirià, ja és aquí. Des del dijous 20 d'octubre i fins al dilluns 24 els carrers i places de la capital del Pla de l'Estany viuran les tradicionals jornades de gresca i animació, amb activitats per a tots els públics. El tret de sortida a la festa es donarà a les 10 de la nit amb l'obertura de les barraques i les actuacions dels grups Los Tiki Phantoms i La Tosca Brava.

La Sala 1 de La Mirona de Salt acull un dels concerts més esperats d'aquesta temporada de tardor. La banda madrilenya de pop independent Vetusta Morla arriba en el marc de la programació del Festival Temporada Alta, acompanyada dels gironins Sàvats. Després del seu aclamat debut discogràfic, Un día en el mundo, amb el qual van guanyar tres Premis de la Música i un lloc de referència al panorama del pop-rock independent estatal, els Vetusta Morla, una de les formacions més aclamades del ?panorama musical espanyol presentarà Mapas, un autèntic treball d'investigació sònica amb noves textures i instrumentacions. Els gironins, per la seva banda, presenten l'enèrgic El Hombre Blandengue.