La pluja d'ahir va tornar a deixar imatges habituals a cada temporal. Carreteres tallades, locals inundats i elements del mobiliari urbà i arbres caiguts o desfalcats.

En una imatge que no deixa de repetir-se a diversos indrets de Catalunya, la meteorologia adversa va engolir la platja de Sant Antoni. La força de les ones, l'aigua i el cabal de la riera es van endur gran part de la sorra.

A Girona una esllavissada va obligar a tallar el carrer Emili Grahit en el seu tall de prolongació fins al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona al barri de la Creueta.

Segons va informar la Policia Municipal els serveis d'emergència van rebre un avís a quarts d'onze del matí. Els bombers van desplaçar-se fins a la zona però van veure que els rocs eren massa grossos com per treuere'ls i van optar per tallar la carretera. El tall també es va produir per motius de seguretat fins que els tècnics van avaluar si el ferm de la muntanya era prou segur.

Com que aquest carrer és una via important d'entrada i sortida de la ciutat de Girona per la gent que va o bé de Quart o la variant, els vehicles van ser desviats cap a Montilivi o pel carrer Ullastret.

A la tarda es va tornar a obirir aquesta via d'accés a la ciutat un cop comprovat que no hi havia perill pels vehicles ni els vianants.

Una altra de les incidències destacades de la jornada va ser el tall de la carretera Gi - 551 a Santa Coloma de Farners per una esllavissada. Com en el cas del Parc Tecnològic, a causa de la grandària de les roques, els bombers no les van poder retirar i es va optar per tallar la carretera i habilitar un pas provisional per als vehicles. L'incident es va produir a uns tres quilòmetres del nucli urbà al matí. A la tarda ja es donava pas alternatiu als vehicles, fet que va provocar algunes retencions.

Baixos inundats i arbres caiguts

Al marge d'aquestes tres actuacions, els bombers també van haver d'actuar per inundacions i embornals que no engolien prou aigua. L'incident més destacable es va produir al Port de la Selva, on un pati d'una comunitat de veïns va quedar inundat pel desbordament de la riera del poble. En aquest cas els bombers van recomanar als veïns no sortir de casa, ja que no hi poden fer res fins que el cabal de la riera disminueixi i torni a canalitzar-se pel pas que li correspon.

On també va causar problemes la riera va ser a Mont Ras, on els bombers van recomanar tallar la carretera que va fins a la depuradora, cosa que la policia local va procedir a fer.

A la zona del Cap de Creus, com Llançà, Roses o el Port de la Selva diversos garatges i locals van quedar inundats i es va haver de retirar l'aigua amb bombes.

A Blanes, al carrer Francesc Dorda els bombers van haver d'intervenir en un edifici, ja que la terrassa d'un dels pisos deixava anar una cascada d'aigua. La terrassa havia quedat inundada perquè els desaigües estaven bruts i per tant, saturats.

Les altres actuacions dels equips d'emergències van ser per retirar arbres, elements del mobiliari urbà o elements arquitectònics que van caure a la via pública. A Canyelles i Sant Feliu de Guíxols els bombers van retirar branques que havien caigut al mig de la carretera. A Maçanet de la Selva es va haver de lligar un pi que havia caigut sobre uns cables.

A Tossa de mar, un rètol d'un edifici en construcció s'estava a punt de trencar i els bombers el van haver d'enganxar per evitar que hi hagués mals majors.

A Blanes els bombers van haver de falcar un pi que havia caigut sobre els cables telefònics i amenaçava de caure a terra emportant-se tota la instal·lació.

Les petites esllavissades, de menys magnitud que la de Girona o Santa Coloma, van ser l'altra preocupació pels bombers i les policies muncipals.

A Bescanó, a la carretera N-141, unes pedres que van caure a la calçada van dificultar la circulació i els bombers van haver de netejar la via .

On també van fer acte de presència les esllavissades va ser a Tamariu. El Passeig Marítim es va haver de netejar per uns petits despreniments que van deixar pedretes a la via. Per fortuna, ningú va resultar ferit ni hi va haver gaires afectacions.