La coalició d'ERC, RCat i Catalunya Sí va consolidar finalment ahir el seu escó de Girona al Congrés augmentant la diferència amb el PSC després de la revisió de totes les meses de la demarcació, tot i que després de l'escrutini del vot de l'estranger s'havia escurçat a 150 paperetes. Teresa Jordà, doncs, anirà al Congrés i el PSC no podrà asseure's a la Cambra Baixa la número 2, Iolanda Pineda. Després del recompte total del vot estranger i les meses, la diferència entre els dos partits pel sisé escó va passar dels 197 inicials als 326 vots finals. Una de les claus d'aquest augment va ser un centenar de vots d'ERC a la Vall d'en Bas que havien estat mal comptabilitzats. S'havien sumat 10 vots per error, quan en realitat n'eren 100.

Primer, però, es va donar a conèixer el resultat del vot de l'exterior. Pocs minuts després de les dotze del migdia, i després de més de quatre hores de recompte, el president de la Junta Electoral Provincial de Girona, Fernando Lacaba, va fer públics els resultats de l'escrutini dels electors que viuen a l'estranger i estan inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA), que ja confirmaven l'escó per a ERC. En total, es van comptabilitzar de forma vàlida els vots de 704 gironins que viuen a l'estranger i el partit que en va rebre més va ser, precisament, el PSC amb 200 mentre que ERC va rebre 75 vots. CiU va sumar 182 vots més, el PP 125 i ICV 67. La resta de vots van anar a parar a partits que no tenen representació a les comarques gironines i també hi va haver 4 vots en blanc i 7 de nuls.

Durant tota la tarda, els recomptes van continuar. Es van anar revisant les actes de les 840 meses de les comarques gironines per si s'havien produït errors. De fet, aquesta era l'esperança del PSC, tot i que el resultat final, que es va saber cap a les deu del vespre, va acabar ampliant la diferència encara més. Durant la revisió alguns vots anaven canviant de mans fins que va arribar la Vall d'en Bas i ERC en va sumar 90 de cop, que van acabar sent definitius.

La representant legal del PSC a la Junta Electoral, Maria Àngels Cabarrocas, donava a la nit el procés per finalitzat, tot i que al migdia es mostrava esperançada, i assegurava que el PSC no faria cap acció més. Per la seva part, a ERC es mostraven satisfets pel resultat final. De fet, al migdia, el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ja donava el resultat per tancat en considerar que la diferència era àmplia i el PSC tenia poques possibilitats amb la revisió.