Els Parcs Científics i Tecnològics que hi ha arreu de Catalunya deuen uns 300 milions d´euros a l´Estat. La gestió d´aquest deute s´ha convertit en un element de preocupació per als seus gestors. El conjunt de parcs científics de l´Estat han rebut des de l´any 2000 més de 2.300 milions d´euros en préstecs que estan començant a vèncer.

El febrer d´aquest any la Universitat de Girona va demanar a l´Estat ajornar els deutes de crèdit que va contraure a causa de la situació de crisi econòmica i les retallades en el finançament.

L´any 2009 s´havien de retornar quotes corresponents als anys 2005 i 2006.

HI ha una esmena als pressupostos de l´Estat d´enguany que permet ajornaments fins al 2015.

El passat mes de febrer Diari de Girona va publicar que el Parc Científic devia a l´Ajuntament 1,6 milions d´euros relatius als impostos per les obres de construcció dels diferents edificis de la infraestructura.

La Universitat ja va explicar que en l´actual context de retallades de finançament li seria difícil tornar aquests diners a un ajuntament que també té importants problemes per finançar-se i que per tant necessita el retorn d´aquest deute.

Davant aquesta situació la situació estudiada és convertir el deute en aportació municipal a canvi que el consistori tingués un paper més important en la gestió del Parc Cientígic i Tecnològic.

Actualment el parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona té 73.000 metres quadrats de terreny, dels quals més de 36.000 s´han construït. Actualment hi ha