Les estacions d'esquí de la Molina i Masella tenen tots els números per acompanyar Barcelona en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, segons informava ahir Rac1. Així ho confirmaven ahir també des de la mateixa candidatura, explicant que una de les condicions principals per arribar a tenir opcions d'acollir un esdeveniment d'aquestes característiques és la "compactació" entre totes les seus, fet pel qual les dues estacions del municipi d'Alp parteixen amb avantatge respecte a altres possibles seus del mateix Pirineu català. D'aquesta manera, i tot i que no es confirma obertament, el missatge és que Molina i Masella aniran de la mà de Barcelona en la candidatura. A més, les estacions d'Alp són també les més adequades per alçada de les muntanyes i les condicions de les seves pistes, ja que podrien acollir totes les proves menys les de descens, per a les quals s'hauria de fer algunes millores.

Des de l'organització de la candidatura van apuntar que "si hi ha més de dues hores entre les diferents seus quedes pràcticament descartat", i que per aquest raonament la Molina i Masella són les més adients per formar part de la candidatura. Tot i això, van recordar que la decisió final sobre les instal·lacions que es presentaran per optar a organitzar els Jocs d'Hivern és de la Generalitat.

Per la seva banda, l'alcalde d'Alp, Ramon Moliner, també va afirmar que "la Cerdanya està molt ben posicionada i té les instal·lacions suficients". Quant a la necessitat de fer una gran inversió per adequar el municipi per afrontar la gran afluència de gent que suposaria acollir un esdeveniment d'aquest tipus, Montaner va afirmar que Alp està preparat. "Entenc que no s'hauria de fer una gran inversió. No sé ben bé el volum de gent de què es tracta, però avui en dia ja tenim entre 8.000 i 9.000 places hoteleres. A més també es pot recórrer als càmpings i a les segones residències", va explicar.

L'experiència de la Molina

Des de l'estació d'esquí de la Molina, el director Joan Anton Font va afirmar que la Federació Internacional d'Esquí ja ha dut a terme les inspeccions del terreny i que els estudis estan fets, i va voler destacar que "estem preparats per afrontar uns Jocs Olímpics d'Hivern del 2022". Font va recordar que "ja hem acollit Campionats del Món, Campionats d'Europa i també s'ha fet la baixada de torxes amb més participació del món". Pel que fa a les modificacions que s'haurien de fer en cas de ser escollits, el director va afirmar que "com a tot arreu, se n'hauran de fer, però el Pirineu català ha de tenir uns Jocs Olímpics".