L'anterior govern de Sant Feliu de Guíxols (CiU i TSF) va fer diverses actuacions indicant que la planta intermèdia no es podia legalitzar. En la junta de govern local del 15 de març de 2011 es va rebutjar el recurs de reposició que havia presentat el Club Nàutic contra la denegació de l'Ajuntament de la llicència per a la legalització de la citada planta. El rebuig al recurs es va aprovar amb el vot favorable de tots els regidors de la junta de govern local (amb representants tant de CiU com de TSF), a excepció dels convergents Joaquim Clarà i Magdalena Lupiáñez, que es van abstenir i que segueixen al govern, ara amb un pacte amb el PSC. De fet, ambdós van sol·licitar que "a partir d'avui s'iniciïn converses amb Ports" per legalitzar l'espai.

El rebuig del recurs de reposició va comportar l'obertura d'un expedient de protecció de la legalitat urbanística. c.t.b. sant feliu de guíxols

L'elaboració del Pla Especial del Port de Sant Feliu de Guíxols preveu, a proposta de Ports de la Generalitat, la legalització d'una planta de l'edifici del Club Nàutic que l'Ajuntament va declarar com a "il·legalitzable". Així ho manifestava l'anterior equip de govern (CiU i Tots per Sant Feliu) arran de la reconversió d'un forjat sanitari (part d'un edifici que està en contacte amb el terreny i que ha de garantir-ne l'aïllament) d'un metre d'alçada en una planta de tres metres d'alçada que servia de sala polivalent. Una posició que ha canviat amb l'actual equip de govern (CiU i PSC), com certifica l'alcalde, el convergent Joan Alfons Albó, que explica que, per executar la legalització en el Pla Especial, Ports cedirà els metres quadrats necessaris de la seva edificabilitat a la planta intermèdia, a canvi, el Club en permetrà l'ús públic. Albó sosté que "la proposta de Ports és molt bona", "és una bona notícia que hi hagi una solució" i li agraeix la gestió en aquest assumpte. L'alcalde, que fou president del Club Nàutic des de finals de 2008 fins a la seva dimisió l'abril de 2011 per concórrer a les eleccions municipals, ha explicat que aquesta sala ha acollit un parell d'assemblees i un curs de la Confraria de Pescadors i que està tancada fins que se'n resolgui l'ordenació urbanística. Albó ha precisat que el Pla Especial del Port també vol legalitzar l'edifici de l'entitat Llops de Mar.

L'edifici social del Club Nàutic es va inaugurar el juny de 2008. Com relata el butlletí de l'entitat del desembre d'aquell any, les dues plantes del projecte executiu havien de tenir una superfície de 844 metres quadrats. Finalment, però, en van sortir 1.350, 506 metres quadrats més del previst. Albó ha explicat que les cates van determinar una zona de roca que, a l'hora de fer l'obra, va resultar que eren runes (possiblement de les obres del port de principis del segle XX, indica el batlle). Aquesta superfície no era consistent, ha afegit Albó, de manera que es va buidar i en va resultar aquesta planta intermèdia i una sala a la planta inferior que no apareixien en el projecte pel qual es va concedir la llicència d'obres. La façana exterior no es va tocar, puntualitza.

Albó ha explicat que, essent ell president, el Club i l'Ajuntament van voler legalitzar aquest increment de superfície a través d'un conveni perquè aquesta sala de la planta intermèdia fos utilitzada per associacions. Al final, no es va legalitzar. Albó també ha puntualitzat, en referència a TSF, que "els mateixos que ho van deixar inaugurar (TSF era al govern quadripartit del socialista Pere Albó), fan informes que ho denegen (en referència al govern de CiU i TSF)". En tot cas, en diversos documents tècnics amb el govern de CiU i TSF es diu que les obres no s'ajusten a la llicència d'obres concedida de manera que s'ha de restablir la realitat física alterada i es poden establir sancions. També es qualifica "com a manifestament il·legalitzables" les modificacions del projecte fetes durant la construcció de la seu del Club. Albó apunta que, aleshores, no comptaven amb la cessió d'edificabilitat de Ports, i ara sí.