L'escriptor i DEA en Comunicació i Humanitats Joan Elías impartirà, aquesta tarda a partir de 2/4 de 8 a l'Espai Caixa de la Plaça Poeta Marquina de Girona, la conferència Tan sols té cervell qui el necessita. Pensar diferent. Aquesta xerrada forma part del cicle Idees noves pel futur organitzat per Tribuna de Girona conjuntament amb Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a Girona.

L'artista i escriptor Perejaume serà al Centre Cultural La Mercè de Girona per parlar del seu procés de creació artística actual en el marc de la Butaca Casademont, un projecte de divulgació cultural coordinat per l'Ajuntament de Girona (a través de l'Aula d'Humanitats del Centre Cultural la Mercè), la Universitat de Girona i la Fundació Jaume Casademont. La conferència, que porta per nom Això, començarà a 2/4 de 8 de la tarda.

Víctor Panicello presenta a Olot el seu llibre 250 quilòmetres, amb pròleg del jugador del Barça Eric Abidal i en el qual han participat dues joves d'Olot, Núria Melero, estudiant de l'INS Montsacopa, i Adrià Morchón, de l'INS Garrotxa. El llibre, que s'ha fet amb la col·laboració de l'Hospital Sant Joan de Déu, explica, per mitjà d'un jove, les vivències dels nens malalts que són en aquest centre.

Inauguració, a 2/4 de 8 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona, de l'exposició La Mirada de Steve McCurry, amb una vuitantena de fotografies d'aquest prestigiós fotògraf nord-americà que donen una visió àmplia i acurada del treball en zones de conflicte i en diferents països de món com: Afganistan, Perú, Kuwait, Mauritània, Tibet entre d'altres. McCurry és considerat un dels millors fotògrafs del planeta, membre de l'Agència Magnum i col·laborador habitual de la revista National Geographic.

L'Auditori Josep Irla de la Seu de la Generalitat de Catalunya acull, a les 7 de la tarda, la taula rodona Estratègies per abordar la malaltia en l'entorn familiar i de parella. L'acte forma part del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, Síndrome de la Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple i està organitzat per l'Associació Catalana d'afectats de Fibromiàlgia FM, SFC i SQM.

La sarsuela és un gènere musical teatral nascut al segle XVII, hereu de l'òpera italiana i que es caracteritza per combinar parts cantades i parlades. El Teatre de Bescanó acollirà un concert amb un programa ple de romances conegudes on l'espectador gaudirà de la bellesa d'aquest gènere mitjançant un viatge musical en el temps amb les veus i les actuacions dels solistes Natasha Tupin, Susanna del Saz, Giorgio Elmo i Ulises Ordúñez i, al piano, Elke Sanjosé.