El Fòrum Impulsa tindrà la seva màxima esplendor el 29 de juny, però, tot i això, ja ha començat a caminar i tindrà diferents activitats preliminars més les properes setmanes. Estan pensades per "fomentar la iniciativa emprenedora en totes les seves dimensions, la creativitat, l'educació i la solidaritat", tal com va assenyalar el director general tècnic de la Fundació Príncep de Girona, Salvador Maneu. En l'edició d'enguany, la Fundació ha fet un esforç per ampliar el ventall de propostes, totes elles impulsades en aliança amb altres institucions.

La primera activitat es va dur a terme el cap de setmana, 4 i 5 de maig, amb la segonaedició del projecte Academy Plant-for-the-Planet, a Cantonigròs, a la comarca d'Osona, amb la participació de seixanta joves. Les activitats preliminars continuaran el 17 de maig amb la presentació pública dels plans d'empresa del projecte de cooperatives escolars, que s'han impulsat en diferents centres educatius de les comarques de Girona.

De l'11 al 14 de juny, se celebraran a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona tallers en família per despertar l'esperit creatiu dels nens i dels pares.

Un taller sobre tendències mundials de l'educació i un altre sobre com impulsar comunitats autofinançades centraran altres activitats prèvies al mateix Fòrum. El 28 de juny, el dia abans del fòrum, a la Factoria Cultural Coma-Cros de Salt es farà un workshop sobre les claus de futur del món de l'educació dirigit a docents, educadors, pares i joves. Paral·lelament se celebrarà el taller "Com pots crea la teva comunitat autofinançada?" adreçat a líders associatius de minories culturals i a responsables d'ONG.

El mateix dia del Fòrum, les activitats seguiran: es farà un taller de música pensat per incentivar la vocació per la música a nens i nenes sense formació musical i un altre basat en el llenguatge Scratch.