Uns 530 docents que al llarg d'aquest curs han realitzat substitucions en escoles catalanes van presentar ahir reclamacions davant els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament -també a Girona- per reclamar la seva paga de juliol, tal com es cobrava des de l'any 2005.

La Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya van informar que, entre ahir i avui, s'espera presentar un miler de reclamacions de docents substituts, en contra de la pretensió del govern català de no abonar-los el mes de juliol. A tot Catalunya, uns 1.720 docents estan afectats per la mesura decidida pel Departament d'Ensenyament de no abonar-los el mes de juliol, una decisió que encara ha d'aprovar el govern d'Artur Mas però que CCOO tem que faci avui mateix.

Canvis de decisió

Al novembre de 2005, el Departament d'Ensenyament i CCOO van arribar a un acord sobre les condicions de treball del professorat perquè els docents substituts que estaven treballant a final de curs cobressin el mes de juliol. El 2011, aquestes condicions es van modificar i només podien cobrar el juliol els substituts que haguessin treballat nou mesos al llarg del curs, cosa que comportava, a més, participar en cursos de formació durant juliol. El maig passat, en el si de la Taula Sectorial de negociació del personal docent no universitari, Ensenyament va informar de la proposta de deixar en suspens els abonaments del mes de juliol per al personal substitut que hagi prestat nou o més mesos de servei durant el curs.

Si el Govern aprova avui la mesura, els sindicats Ustec·STEs i Aspepc-SPS -aquest exclusiu de Secundària- ha avançat que també recorreran als jutjats. A diferència de CCOO, aquestes formacions han volgut esperar a què l'acord de govern es publiqui.