Alegria desmesurada entre la munió de gent que es va aplegar ahir a la cafeteria Saratoga de Girona per celebrar el resultat "històric" obtinguts pel PPC a la demarcació gironina i en el conjunt de Catalunya. Passant per un pasadís recreat pels militants i simpatitzants, sota els càntics d'"el millor, el millor", i fundint-se en les abraçades que anava rebent, Enric Millo va pujar a l'escenari amb un somriure d'orella a orella i desbordant alegria. Ho feia acompanyat del número dos de la llista del PPC per Girona, Sergio Santamaria, també aclamat per la gran quantitat de seguidors del partit que es van ajuntar ahir per seguir l'escrutini de vots. Millo va posar l'accent sobre la derrota que suposa que els qui van convocar les eleccions hagin perdut 12 diputats, i va remarcar que el seu partit és l'aposta decidida per sortir de la crisi econòmica.

"Tots ens podem sentir molt orgullosos d'aquests resultats. He de donar les gràcies a l'electorat, a tots els gironins i gironines que han anat a les urnes a dipositat la seva confiança en nosaltres". La felicitat i l'optimisme no tenien fre ahir en la valoració d'Enric Millo dels resultats de les eleccions autonòmiques, que han otorgat a la seva formació dos diputats a la demarcació de Girona per primera vegada a l'història. El cap de llista del PPC va destacar que fa un mes i mig que el president de la Generalitat va decidir "trencar una legislatura de només dos anys", i que va ser en aquest moment en el que el partit va veure que s'havia de posar a treballar. Ho van fer amb la voluntat i el somni de "doblar el nostre resultat" i la representació al Parlament. "Avui puc dir amb veu alta que hem aconseguit el nostre objectiu", va exclamar Millo. El candidat gironí també va remarcar que "alguns volien eliminar el PP del mapa de Girona", i que no tan sols no ho van aconseguir, sinó que han vist com la formació doblava el seu resultat.

En la valoració extremadament positiva que va fer dels resultats, el candidat popular gironí va destacar com en algunes poblacions el partit havia registrat un gran creixement, esdeveniment en molts casos segona força i amb un augment d'entre un 2 i un 5% del nombre de vots. Millo va citar i va donar el seu agraïment a poblacions com Roses, Figueres, Castelló d'Empúries, Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro o Blanes com a municipis on la formació havia crescut fins a esdevenir la segona o tercera força.

Millo també va aprofitar per destacar la patacada encaixada per CiU després d'aquesta votació. "Hi havia una força que demanava un suport excepcional, i ha sigut un desastre excepcional", va sentenciar. El cap de llista del PPC a Girona va destacar que els 50 diputats obtinguts per la formació d'Artur Mas deixen "un govern més afeblit, més dividit i amb una política catalana més radicalitzada", simbolitzada pel creixement d'ERC i de la CUP. En la referència a l'àmbit nacionalista que ha tingut aquesta campanya electoral, Millo va destacar que el seu partit aposta pel sentiment català i espanyol, reivindicant la seva "estima per la terra, però també la condició de catalans i d'espanyols".