Un jove va morir dissabte a la matinada a Arbúcies en quedar atrapat en un contenidor de roba. La víctima, de 27 anys i de nacionalitat marroquina, és Said Oumimoun i tot i no està empadronat al municipi, fa prop d'un any que hi vivia. Tot indica que el jove hauria quedat enganxat mentre intentava treure roba de l'interior d'aquest contenidor de caire solidari quan el sistema antifurt incorporat a la porta es va activar i va acabar amb la vida del noi.

El crit d'alerta que hi havia un cos que mig penjava del contenidor el va donar un veí d'Arbúcies dissabte a les quatre de la matinada, quan sortia de la feina i caminava per l'avinguda dels Països Catalans. L'home va veure unes cames que sortien de l'interior del contenidor de roba usada i, en sacsejar-les per comprovar si l'home estava conscient, va adonar-se que el jove feia estona que havia perdut la vida.

En un primer moment, el veí d'Arbúcies va pensar que es tractava d'un ninot però llavors, en veure que no, immediatament, va donar avís a la policia local i aquests van informar els Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de la situació. Els Bombers van haver de serrar el contenidor amb una radial per treure el cadàver del jove. En no haver-hi signes externs de violència tot apunta que va ser una mort accidental. Ara l'autòpsia haurà de confirmar si va morir d'un cop al cap o per asfíxia.

Pel que fa a la procedència del jove i si era veí o no d'Arbúcies, l'alcalde Pere Garriga destaca que a sobre només se li va trobar un carnet de la biblioteca municipal i que el jove, segons el document, vivia en un domicili del municipi. Un pis on després de fer-se les comprovacions pertinents però, no habitava. Malgrat no estar empadronat es va localitzar un amic seu, Azid Ameji, que ahir relatava que el jove de 27 anys vivia en un pis del municipi des de feia un any amb quatre persones més, totes procedents d'un mateix poble del Marroc.

Pel que fa a la mala sort del jove en quedar atrapat en el contenidor de roba usada, Ameji destacava que era una pràctica habitual els últims temps per part del jove Said i que en cap cas robava sinó que la sostreia per a ell mateix, perquè la necessitava. I és que la jove víctima no tenia feina des de feia temps, ressaltava Ameji i només treballava en la jardineria en algunes ocasions.

Es dóna el cas que Said Oumimoun no tenia família a Arbúcies ni a les comarques de Girona, però ahir el seu amic va poder localitzar un cosí del jove, que viu a Lleida. Ahir es traslladava fins a Arbúcies per tal d'anar fins a Santa Coloma de Farners i reconèixer el cadàver del seu cosí.

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, va va lamentar el succés i va recordar que els ajuntaments són els qui han de cobrir les necessitats vitals de les persones més desfavorides però que es troben desbordats, endeutats i a més que han de destinar el poc superàvit a deute. I va reclamar una moratòria de l'Estat per així poder destinar més diners a serveis socials i no al deute.