El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acollirà el segon sorteig de la Grossa de Cap d'any, a 2/4 d'1 del migdia. La loteria catalana d'enguany entregarà cinc grans premis. El primer premi està dotat de 20.000 € per euro jugat. El segon donarà 6.500 € per euro jugat i el tercer, 3.000 € per euro apostat. La novetat d'enguany són els dos premis extra, el quart i el cinquè. El premiat amb un quart rebrà 1.000 € per euro jugat i el cinquè, 500 € per euro jugat.

Cada any centenars de poblacions celebren al 31 de desembre l'última cursa de l'any, la de Sant Silvestre. Girona també té la seva Sant Silvestre, que encetarà la seva desena edició a les 6 de la tarda al Pavelló de Fontajau. Els participants hauran de recórrer 5 km en un temps màxim de 40 minuts. Avui és l'últim dia per inscriure's i el preu varia, entre 8 i 11 euros, en funció del número d'ordre d'inscripció. Per als més petits, hi ha la Minicursa de Sant Silvestre, on els participants hauran de córrer 1,2 km. La cursa dels petits, de la qual enguany se celebra la cinquena edició, començarà a 2/4 de 4 de la tarda. El preu de la Minicursa és de 2 €.

Hi ha un home que té tants nassos com dies té l'any. És l'Home dels Nassos, personatge mitològic català. Només apareix el darrer dia de l'any, però en fer-se visible , tan sols té un nas, com qualsevol humà. Aquesta és la història que se sol explicar a la mainada, de manera que imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara. Torroella de Montgrí celebra aquesta tradicional festa. L'Home dels Nassos sortirà a passejar per la vila i hi haurà una cercavila que recorrerà el centre del poble.

El primer partit de l'any que disputarà un equip català serà el que enfronti la Unió Esportiva Llagostera i el Girona FC. El nou Estadi Municipal de Palamós serà l'escenari, el dissabte 3 de gener, a les 6 de la tarda, del derbi gironí de segona A. Ambdós equips han tingut un Nadal bastant tranquil. El Girona es troba en posició d'ascens i el Llagostera es mou molt més avall, en zona de descens, tot i que les dues últimes victòries consecutives han permès que l'equip es trobi a només un punt de la permanència.

Per tal de fer baixar els torrons i els excessos nadalencs, el Club Bàsquet Onyar organitza, diumenge vinent, un campionat 3x3 al Pavelló de Palau. El torneig se celebrarà des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia i els participants no cal que estiguin federats.