El sorteig extraordinari de la loteria del Nen, que simbolitza el final de les festes nadalenques, repartirà demà 560 milions d'euros en diversos premis. És el darrer gran sorteig d'aquestes festes i una nova oportunitat per a tots els qui no han tingut fortuna amb La Grossa de Nadal. Aquest sorteig consta de 40 sèries de 100.000 bitllets cadascuna al preu de 200 euros, dividit en dècims de 20 euros. Els premis més importants d'aquesta cita són un primer de dos milions d'euros per sèrie (200.000 euros al dècim), un segon de 750.000 euros (75.000 euros al dècim) i un tercer de 250.000 euros (25.000 euros al dècim). No obstant, aquesta edició no comptarà amb el premi "excepcional" de 40 milions d'euros a un dècim.

Aquest dimecres, 7 de gener, comença oficialment la campanya de rebaixes d'hivern, que aquest any els comerciants podran fer durar fins al 6 de març, segons la reglamentació aprovada per la Generalitat de Catalunya. És una bona oportunitat per complementar les compres, ja que en cada temporada s'apliquen descomptes importants en el calçat i la roba per abrigar. Pel que fa als festius que els comerços obriran al públic, el primer dia serà el proper diu?menge, 11 de gener, coincidint amb el primer cap de setmana després del dia de Reis.

Everyday Rebellion serà la primera pel·lícula documental que s'oferirà en aquest 2015, en el marc del cicle "El documental del Mes". El treball connecta moviments com Occupy Wall Street, els Indignats del 15-M o la Primavera Àrab. Els motius per protestar de tots ells són diferents, però les tàctiques no violentes que fan servir en les seves lluites estan molt connectades, així com ho estan els activistes que comparteixen estratègies, idees noves i mètodes establerts. Everyday Rebellion és una història sobre la riquesa de les protestes pacífiques, representades cada dia per gent apassionada. Es projectarà a les 19.30h al Museu del Cinema de Girona, i a les 21h, a l'Ateneu Bar de Banyoles.

ina M. Agustias Pérez.

Dissabte, a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre La Gorga de Palamós, Jordi Galceran i la jove Cia. Nunquam presenten l'obra teatral Paraules encadenades. Jordi Galceran adapta aquesta obra perquè un grup de nous talents, entre els quals es troba el palamosí Christian Caner, transporti l'espectador a un estat d'emoció, inquietud, mentides i tensió. Un thriller que no deixarà indiferent ningú, capaç de fer crear empatia per un segrestador psicòpata i odi a la seva víctima.