Ara que el llevat ha entrat amb força a moltes llars (durant el confinament domiciliari es va esgotar en molts supermercats) t'oferim quatre receptes casolanes de pa de pessic molt fàcils de fer

Pa de pessic de poma

Ingredients:

  • 200 grams de farina
  • 2 cullerades de sucre
  • 200 grams de mantega
  • 3 ous
  • 3 pomes
  • 2 cullerades petites de licor de poma
  • 100 grams de daus petits poma
  • 50 grams de panses

Preparació

Es barregen bé la mantega i el sucre i quan blanquegin se sumen, d'un en un, els ous i el licor de poma. Seguidament s'afegeix la farina, barrejant amb amb molta cura i s'incorporen les panses, i els daus de poma enfarinats. Es posa la massa en un motlle adequat i coberta amb rodanxes fines de poma. Es cou al forn a 180 graus durant una mica més d'una hora.

Pa de pessic de pastanaga al microones

Ingredients:

  • 175 grams de pastanaga
  • 2 ous
  • 90 grams de farina
  • 150 grams de sucre
  • 50 mil·lilitres d'oli d'oliva verge extra
  • 10 grams de llevat químic
  • Sucre de llustre (glass)
  • 40 grams de nous pelades

Preparació:

En un bol introduïm les pastanagues ratllades i el sucre, i ho barregem tot. A continuació, afegim els dos ous i l'oli d'oliva, i ho barregem tot bé. Finalment, incorporem a la mescla la farina i el llevat i tornem a barrejar-ho tot, fins que quedi una mescla amb consistència líquida, que haurem d'abocar en un motlle untat amb mantega (un motlle apte per a ser introduït en el microones). Tapem el motlle i posem el microones a màxima potència uns set minuts. A continuació, el traiem, el destapem i deixem reposar el bescuit uns cinc minuts, abans de desmotllar-lo. Per acabar, una vegada fred li afegim el sucre de llustre empolvorat i les nous, que són un element opcional.

Pa de pessic (ideal per a nens)

Ingredients:

  • 3 ous
  • Un iogurt (natural o de sabors, depèn del gust)
  • Una mesura i mitja del iogurt plena d'oli de gira-sol
  • Una mesura i mitja de sucre
  • Tres mesures de farina
  • Ratlladura de llimona o de taronja
  • Un sobre de llevat químic
  • Perles o trossets de xocolata

Preparació:

Barrejar en un recipient els ingredients humits i després els secs. La farina i el llevat és bo tirar-los prèviament colats amb un colador perquè arribin airejats. Una vegada batut tot, es tiren els trossets de xocolata. Bolcar la massa en un motlle untat amb una mica de mantega o oli i portar al forn, prèviament escalfat, a 190 graus uns 20 o 25 minuts.