L'empresa encarregada de la restauració de les pintures del segle XiX aparegudes a l'antic convent dels Caputxins que es convertirà en auditori ja han acabat les de la nau principal i ara s'està treballant en les que s'ubicaran a l'entrada del recinte. Paral·lelament, l'adjudicatària, Teyco, està ultimant la rehabilitació del nou equipament i està previst que al mes vinent ja estigui enllestit i s'inicïin les proves de so i de tots els sistemes. Quedarà pendent l'adequació dels accessos. Per això, l'Ajuntament ha negociat amb el Ministeri de Foment -que hi ha fet una important aportació a través de l'1% cultural- fer un canvi en el projecte per aportar els sobrants a aquesta intervenció i també a actuar a l'antic claustre, que també es vol recuperar. Per aquesta actuació, s'ha demanat a més una subvenció a la Diputació de Girona.

La previsió d'obertura del nou espai cultural es manté per a la primavera de l'any vinent però l'Ajuntament preveu que les obres estiguin enllestides a principis de 2015. De fet, els treballs que es van iniciar l'any 2011 estan encarant el tram final. En aquests moments, ja s'ha acabat la restauració in situ de les antigues pintures que es podran veure a la nau principal i la resta -que s'instal·laran al vestíbul d'accés- s'estan recuperant al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Barcelona. La previsió és que passat l'estiu estiguin totes acabades.

També la intervenció interior està pràcticament enllestida. De fet, es preveu que s'acabi el mes vinent i, a partir d'aleshores, es començaran a fer les proves acústiques i també de totes la instal·lacions que s'hi han realitzat. Una vegada això estigui apunt faltarà adequar els accessos al recinte. Per això, fa setmanes es va realitzar una visita d'obres amb representants de Foment. En aquesta trobada, l'Ajuntament va demanar que part de la subvenció rebuda es pugui destinar a aquesta finalitat.

Fonts municipals han explicat que "la bona gestió econòmica" ha fet que dels 3,8 milions d'euros previstos per a les dues fases de treballs només se n'hagin gastat 2,7. El ministeri en finança la meitat i la resta és d'aportació municipal. La voluntat és que aquests 900.000 euros restants -una part de l'Estat- es puguin destinar a aquesta intervenció, que no estava prevista dins el projecte inicial.

També es vol abordar la rehabilitació de l'antic claustre per a fer-hi concerts i posar-hi una escala d'accés nova que connecti amb les oficines del Pla de Barris amb l'objectiu d'unir en part els dos espais.

Per aquesta actuació, però, també s'ha demanat una ajuda a la Diputació de Girona i la previsió és que l'equipament s'obri de forma independent mentre s'acaba aquesta part.