La caiguda d'un llamp va provocar un petit incendi de vegetació ahir al matí a Pontós. El foc es va declarar quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia i com a conseqüència de la tempesta elèctrica de divendres a la nit.

Els Bombers van treballar en aquest conat d'incendi de vegetació amb tres dotacions terrestres i de seguida van trobar l'origen de les flames: el tronc de l'arbre on havia impactat un dels llamps de la nit.

Gràcies a la ràpida intervenció del cos d'extinció d'incendis, les flames que es trobaven a tocar de la N-II a l'altura del municipi de Pontós no van anar a més. En total, van quedar cremats cinc metres quadrats de vegetació de la zona boscosa.

Des de les vuit del vespre a les dotze de la mitjanit van caure diversos llamps a les comarques de Girona. La tempesta elèctrica va afectar especialment l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Gironès, segons els mapes que ofereix el Meteocat a través de la seva Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques (XDDE). Aquest no és l'únic incendi que s'ha produït en les últimes 48 hores a causa de la tempesta elèctrica. El divendres a la tarda es va declarar un incendi en una teulada d'una casa de Queralbs. El llamp va impactar i, gràcies a l'evacuació de la casa i a la ràpida intervenció dels Bombers no es van lamentar ferits.