L'Ajuntament de Roses ha hagut d'acomiadar cinc treballadores de les llars d'infants municipals, tres educadores i dues auxiliars, després que hi hagi hagut una rebaixa substancial de les matriculacions. La regidora d'Ensenyament, Sílvia Useros, ho atribueix a la crisi econòmica i la baixada de la natalitat que ha fet que hi hagi menys alumnes a les guarderies. Les treballadores se les tindrà en compte per cobrir futures vacants.

Els descens a les matriculacions ha fet que les tres llars d'infants municipals amb una oferta per a 196 nens en tinguin actualment 123 d'inscrits. Això ha motivat que s'hagi iniciat l'expedient per amortitzar les places de les educadores. L'alcaldessa, Montserrat Mindan, va manifestar que se les tindrà en compte les primeres si es produeixen noves necessitats a la llar d'infants.

El regidor no adscrit, Carles Ferrer, va considerar que "potser han faltat idees" per intentar evitar l'acomiadament i va apuntar que podria haver-se prescindit d'algun càrrec de confiança per donar exemple.

A les dues llars municipals hi treballen una trentena de persones.