Més de vint mil signatures s'han recollit a través de la plataforma Change.org en una iniciativa engegada per una veïna de Barcelona per tal que no es modifiqui la llei per aprovar el projecte del nou Bulli que considera s'ha d'ubicar en algun altre indret. Fins a una trentena d'organitzacions s'han sumat a la petició. Des d'Iaeden, una de les entitats que signants i que fins i tot ha mantingut reunions amb el cuiner Ferran Adrià, el projecte "tindria el mateix sentit si es construís en el municipi de Roses, amb accessos fàcils i complint la legislació vigent".

La petició va adreçada al Parlament de Catalunya i d'entre els milers de signatures en trobaran d'entitats com Ecologistes en Acció de Catalunya, Greenpeace o Depana. La portaveu d'Iaeden Bàrbara Shmitt, constata que "hi ha parts de la cala que ja estan degradades per les construccions i activitats que s'hi venen realitzat i que, encara que el projecte d'Adrià és molt interessant" té sentit ?igual fent-lo en un altre lloc.

La promotora de la campanya, Carolina Sanpera, manifestava en la petició que un parc natural és un espai protegit i un llegat per a les generacions futures i que per això, el nou complex hauria de trobar una ubicació fora del parc. La campanya demana al Parlament "que no faci una llei exprés i a mida i que mantingui la protecció del Parc Natural de Cap de Creus". Sanpera diu que "l'objecte d'aquesta petició no és tan per Ferran Adrià, sinó perquè és una proposta fora de lloc" i que la crítica va cap a l'administració que ha de regular els usos en els espais naturals i han de defensar els interessos de la ciutadania davant qualsevol interès individual. Des de la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural recorden que "si finalment la Generalitat de Catalunya aprova aquest projecte vulneraria els principis generals d'un estat de dret segons el qual les lleis han de tenir efectes generals i aplicar-se per igual a tota la població". El projecte i els canvis a la llei continuen endavant. El 15 de juny va començar el període d'exposició pública de l'avantprojecte de Llei que pretén aprovar el projecte del Bulli Foundation. El període per presentar estaran obertes fins al 15 de setembre.

El projecte del nou Bulli suposarà una inversió de 9 milions d'euros. S'amplia l'edifici actual i se'n construeixen de nous integrats a l'entorn. Serà un centre d'investigació en cuina d'avantguarda, de promoció de la cultura i formació d'alt nivell. S'ubicarà en un edifici de 4383,50 metres quadrats a cala Montjoi amb un laboratori creatiu, una residència i un museu. Les primeres intencions eren d'obrir-lo el 2014 però finalment s'espera que això no passi fins al març de 2016.