Vilatenim recuperarà la seva història com a poble en una exposició amb més de 300 fotografies que repassen la trajectòria del municipi -annexionat a Figueres als anys 70- des d'abans de la ?Guerra Civil i fins als anys 50. El Consell Municipal de Vilatenim ?inaugurarà diumenge a les cinc de la tarda aquesta mostra, que s'ha dividit en diferents temes que van des d'imatges de casaments d'època, a la vida a pagès, la construcció del camp de futbol o la creació de la societat recreativa empordanesa, entre d'altres.

L'esdeveniment l'han impulsat diferents veïns del municipi, amb el suport del Consell Municipal -la delegació que té l'Ajuntament de Figueres al nucli- i el Casal de la Gent Gran de Vilatenim. L'èxit de convocatòria ha estat tal que s'han recopilat més de 300 imatges i també s'ha elaborat un llibret on s'expliquen vivències.

Una de les impulsores del projecte, Rosa Duch, assegura que la iniciativa busca retre un homenatge a les persones que han format i formen part de Vilatenim i que busca repassar la història de tot un poble. Per això, s'ha dividit en diferents temes que abarquen des de casaments d'època, a les activitats que es feien a l'església durant la dictadura, l'escola, l'evolució de la maquinària i la vida al camp o la creació del camp de futbol de la població. També es repassarà la formació de la societat que va construir la gent del municipi així com excursions que s'hi han fet. "Agraïm a tothom la gran implicació", insisteix.

Vilatenim, de fet, té tots els equipaments d'un poble amb la particularitat que a mitjan anys 70 es va annexionar a Figueres convertint-se en un barri. Malgrat això, manté la figura de delegat i el Consell de Vilatenim, que es va rehabilitar l'any 2010 i que actua com a equipament municipal.