L'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i altres entitats i empreses del sector nàutic consideren "inacceptable" el contingut del Pla rector d'ús i gestió del Parc Natural de Cap de Creus i ja s'han reunit amb el director general de Medi Natural, Antoni Trasobares, entre altres representants de la Generalitat que asseguren els han comunicat que es negociaran amb el sector els canvis al document.

En el pla s'explica que la nàutica d'esbarjo ha sofert a Cap de Creus un increment d'un 8% anual en els darrers tres o quatre anys. El secretari general d'Adin, Miquel Guarner, apunta que és totalment al contrari i s'ha demanat una reunió amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, el més aviat possible, diuen. Tot i això, en la reunió amb altres representants del govern català els haurien reconegut "que la comunicació amb la gent del territori i els sectors implicats ha estat insuficient" i que estarien oberts a modificacions. Segons ha informat l'assocaició, a partir de reuninos bilaterals i multilaterals amb els sectors implicats s'abordaran els canvis i es portaria a informació pública el document tantes vegades com fos necessari, diuen del sector.

El pla va sortir a informació pública a principi del mes passat. Des de llavors ha indignat a ajuntaments, veïns i els sectors de les activitats que es veuen afectades. Els ajuntaments estan a l'espera que un bufet d'advocats estudiï si es pot aturar l'actual tramitació. Es faria un informe que es faria arribar a la Generalitat perque`l'aturés i es tornés a redactar de nou. Si no és així, s'abordaran les modifiaccions a través de les al.legacions que presentaran els ajuntaments, entitats, empreses i particulars.