El dijous dia 11 de desembre, ens vam ?reunir les entitats que composen la Taula Energètica de Figueres amb la Sra. Regidora d'Habitatge i el Sr. Larbi, un home de 64 anys, sense família a Figueres, sense cap recurs econòmic, delicat de salut, que es troba a la misèria més absoluta i que fins fa poc el seu sostre consistia en una barraca on malvivia sense llum, gas ni aigua, tan sols amb la companyia d'unes quantes gallines i que amb els aiguats passats va perdre totes les seves poques pertinences i fins i tot se li van ofegar la majoria d'elles.

Vam comentar a la Sra. Regidora d'Habitatge que el dia que va ploure tant, aquest senyor no va poder ni entrar a la seva barraca, i que se'n va anar a serveis socials a demanar auxili i que ni tan sols el van rebre. Li van dir que ja li trucarienÉ Nosaltres, en assabentar-nos del fet que no tenia on anar a dormir, i com a Taula Energètica, vam trucar al vespre a la Guàrdia Urbana perquè li facilitessin un lloc per pernoctar i ells el van portar a un habitatge que té l'Ajuntament per a casos d'extrema necessitat.

A partir d'aquest dia, aquest senyor està dormint a les nits en aquest pis, sense cuina i amb l'obligació de marxar cada dia a les 9 del matí sense poder-hi tornar fins a les 17 hores. O sigui que aquest senyor es veu obligat, malgrat la seva edat i el seu estat delicat, a estar, amb aquest fred, tot el dia deambulant pel carrer, cosa que l'està perjudicant moltíssim en tots els sentits.

Segons la regidora, l'Administració no podia resoldre la situació desesperada en què es troba aquest senyor ja vell, malalt i sol, o sigui que després de passar uns quants dies més en aquesta mena de pis provisional, es quedaria totalment desemparat. Aquesta és la freda i deshumanitzada resposta de l'Ajuntament, que condemna al Sr. Larbi a l'abandó i a la solitud. En cap moment de la nostra entrevista es va dirigir la regidora d'Habitatge al Sr. Larbi per preguntar-li sobre el seu estat, la seva inquietud davant d'aquests moments de tanta incertesa, sobre si necessitava alguna cosa urgent, de demostrar una mica de preocupació o de suport cap a ell... No, aquest senyor, es veu que no mereix la seva atenció. Es tracta tan sols d'un Home sense sostre...

Nosaltres vam preguntar a la Sra. Regidora amb què comptava l'Ajuntament per afrontar aquestes situacions cada vegada més freqüents en les quals les persones es quedaven sense habitatge, i ens va indicar que els dos únics recursos que disposaven eren dos pisos per poder allotjar la gent: un d'ells, amb 4 habitacions, que l'utilitzaven per a persones que sofreixen d'alguna malaltia i l'altre, amb tres habitacions per allotjar, de forma puntual, les persones que es trobaven al carrer en un moment determinat. Segons la Sra. Regidora aquests dos pisos representen tots els mitjans amb què compta l'Ajuntament per fer front a la situació d'emergència social que sofreix la nostra societat

La Sra. Regidora d'Habitatge també ens va comunicar que tenien una quantitat de 300.000 euros destinats a la compra de vivendes, però que encara no havien arribat a cap acord amb els venedors. Nosaltres ens preguntem quants pisos pensen comprar amb aquesta minsa quantitat i si no projecten posar els recursos necessaris, ara que ja som a l'hivern, per responsabilitzar-se del seu deure de ?procurar que no quedi cap persona a Figueres sense els drets bàsics d'habitatge, aigua, llum i gas.

Com a Taula Energètica podem constatar que la situació dels ciutadans de Figueres respecte a aquests serveis és dramàtica ja que hi ha moltíssimes famílies que no poden arribar a cobrir aquestes necessitats.

Volem constatar que nosaltres no permetrem que el Sr. Larbi es quedi en estat d'indefensió i de maltractament institucional, i que lluitarem, amb tots els nostres mitjans, per aconseguir que sigui tractat amb tota la dignitat que es mereix i que estenem aquests propòsits per a totes les llars de Figueres a fi que no quedi cap persona sense habitatge, aigua, electricitat i gas.