La magistrada del jutjat d'instrucció número 2 de Figueres ha decretat presó preventiva comunicada i sense fiança per als dos presumptes autors de l'assassinat d'una dona de 75 anys a Cabanes (Alt Empordà), al febrer del 2014, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'altre detingut per aquest cas, Jaime A.B., ha estat en canvi posat en llibertat provisional, acusat d'un delicte d'encobriment.

Els dos presumptes homicides, Antonio G.C. i Oriol B.H., de 72 i 29 anys, van ser capturats divendres passat, dia 9, a Sabadell i Barcelona, mentre que la detenció de Jaime A.B., de 69 anys, es va produir un dia més tard a Figueres.

La víctima va ser trobada fa quasi un any lligada i copejada en un descampat pròxim a la finca en la qual residia a Cabanes i va ser traslladada a l'Hospital Trueta de Girona, on va morir com a conseqüència de les lesions sofertes i el seu abandonament.

Un dels dos detinguts per als que s'ha decretat presó preventiva, Antonio G.C., és un violador reincident que va ser el primer pres comú que va sortir en llibertat a l'octubre del 2013 en aplicació de la doctrina Parot.

El presumpte assassí, que va complir divuit anys de condemna a la presó de Quatre Camins de La Roca del Vallès, havia acumulat 270 anys de pena, però va ser excarcerat després de la decisió del Tribunal d'Estrasburg.