Tres detinguts en dos dies a la Jonquera i Vilafant per tràfic de drogues. En el primer cas, un jove creia que ningú notaria que portava haixix amagat a l'esquena però es va posar massa nerviós i això el va delatar. Aquests fets van ocórrer dijous després que ell baixés dijous d'un tren d'alta velocitat que procedia de Lió a l'estació del TAV Figueres-Vilafant.

La Policia Nacional es trobava en aquell moment fent un control i el van detenir en descobrir que portava dues planxes folrades amb una espècie de cuir a l'esquena agafades per un cinturó, que contenien 2,2 quilos d'haixix.

Els agents desplegats a l'estació del TAV li ho van trobar en escorcollar-lo i van trobar-se que a l'esquena hi havia quelcom massa dur i en aixecar-li la samarreta van trobar-li l'haixix. El noi, de nacionalitat francesa i 28 anys va quedar arrestat per tràfic de drogues. Després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, va quedar amb llibertat amb càrrecs.

Dos dies abans, el mateix cos policial va fer una altra troballa de droga i en aquest cas va detenir dos joves francesos també quan entraven a Espanya amb el seu vehicle. La detenció es va produir mentre els agents estaven fent un control preventiu de seguretat realitzat dimarts passat a l'autopista Ap-7 d'entrada a Espanya.

A l'alçada de la rotonda de sortida de la via que hi ha la Jonquera, els policies van demanar que un vehicle amb dos ocupants i matrícula francesa s'aturés. Van identificar els nois i tot seguit van inspeccionar el vehicle. En obrir el maleter, els policies van trobar una bossa de supermercat, a dins de la qual hi havia 138 bossetes petites que contenien haixix. La droga ja es trobava preparada en barretes. En total n'hi havia uns 700 grams. Els agents van arrestar els dos joves, de 18 i 21 anys, i nacionalitat francesa. Ambdós, van passar a disposició del jutge, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.