S'

aixeca el teló i no apareixen acròbates. El nou circ català Charlie Rivel, entrenat dijous a Figueres, va acollir ahir en el seu segon dia de funcionament un acte completament diferent als habituals. La pista de l'equipament va convertir-se en l'escenari d'una missa de "benedicció" i també del bateig del fill de dos dels seus artistes. El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el director Nacional de la Pastoral de Circ i Fires de la Conferència Episcopal, José Aumente, van desplaçar-se fins a la nova carpa creada especialment per a l'ocasió per dur-hi a terme aquest acte. La ceremònia la van acompanyar membres de la coral i també la intèrpret d'harmònium, Montserrat Berrospi. La pista, convertida en un autèntic altar fins i tot amb imatges de Jesús a la creu, va obrir portes per oferir un "espectacle" diferent dels que s'hi podran veure en diverses sessions fins al proper 4 de maig.

"En Genís ha volgut posar-li a aquest nou circ el nom d'un home que va ajudar a portar l'alegria a tantes i tantes persones. A ell li vull agrair que ajudi que aquest espectacle no només no es perdi sinó també que es renovi", va dir Pardo. En aquest sentit, va afirmar que "el circ expressa molts dels valors i experiències de l'evangeli tot assegurant que no només transmet riure sinó que també té una clara dimensió cultural". Després de fer la ceremònia de benedicció, el Bisbe va felicitar els pares del petit, Maxim Alexis, els pallassos Totti i Charlotte Alexis. De fet, aquesta no és la primera celebració que fan en un circ. Els dos artistes ja s'havien casat el 2009 sota la carpa d'un altre circ.

Ara el circ Charlie Rivel continuarà oferint funcions fins que s'acabin les festes i després iniciarà, amb el vistiplau diví, una gira per Catalunya de la mà dels seus creadors, Genís Matabosch i Joan Mompart, també padrins de l'infant.