Empúries ha acabat les obres de restauració de la torre de la basílica de Santa Maria, el primer punt on es va decidir intervenir després que el 2012 un informe tècnic advertís que l'edifici patia «problemes estructurals que podien provocar el col·lapse» i fins i tot perill per a vianants i feligresos. La il·luminació, els contraforts i la façana són les futures zones on s'espera intervenir.

La torre era la part més malmesa de l'edifici. La Diputació, la Generalitat, el Bisbat i l'Ajuntament es van posar d'acord i han invertit al voltant de tres-cents mil euros per intervenir en aquesta part de l'edifici gòtic on s'han hagut de buscar pedres semblants a les extretes d'una antiga pedrera avui esgotada d'on havien sortit les originals. Això ha permès acabar amb la imatge de part del campanar apuntalat pel risc d'esfondrament i la torre llueix totalment restaurada. Està previst organitzar algun tipus d'acte per celebrar-ho. A l'interior s'han restaurat vitralls i ara s'espera que l'administració continuï invertint per acabar amb el deteriorament.

La basílica, coneguda com la catedral de Castelló, és un edifici d'estil gòtic amb elements romànics que apareix esmentada al segle X, tot i que amb el seu aspecte actual es va construir entre el segle XIII i XIV.