L'Ajuntament de Figueres obrirà el mes de novembre una sala de ball al centre de la ciutat, als baixos de l'edifici de la Societat Coral Erato, a la plaça Triangular. Les ?obres estan finançades pels responsables de la clínica Bofill que rehabilita l'edifici per instal·lar-hi una delegació de les seves clíniques i també pisos tutelats per a gent gran a la part superior. Un acord que està per determinar si serà per conveni o lloguer permetrà l'ús de la sala per part de l'Ajuntament que entre setmana també l'obrirà a les entitats.

La sala tindrà una superfície de 210 metres quadrats amb accés pel carrer Escoles. L'espai se situa just al centre de la ciutat, a pocs metres de la Rambla, un fet que s'ha valorat a l'hora d'obrir la sala. L'alcaldessa, Marta Felip, posava de manifest que és una vella reivindicació perquè actualment a la ciutat no hi ha cap sala de ball i aquest col·lectiu s'ha de desplaçar a altres poblacions. D'altra banda, considera que suposarà una manera de revitalitzar la zona del carrer Sant Pau i la plaça Triangular.

A banda de la sala de ball, l'edifici serà sotmès a una rehabilitació per la clínica Bofilll que vol posar-hi en servei una delegació de les seves clíniqes i hi haurà pisos assistencials per a la gent gran a la part superior. El conjunt suposarà una millora per al col·lectiu de la gent gran.

Amb aquesta iniciativa es torna a donar vida a un històric edifici. L'antiga sala Ictineu de la Coral Erato portava gairebé 15 anys tancada. Es va inaugurar a finals de 1999 i durant anys va ser un lloc de referència.