L'Associació de Veïns de la Marca de l'Ham de Figueres es queixa que el govern no atén les seves peticions de problemes al barri que s'arrosseguen des de fa temps. El president de l'associació assegura que el regidor de Serveis, Joaquim Felip, obstrueix les accions i demana a l'alcaldessa, Marta Felip, que intercedeixi.

L'Associació té una llarga llista de problemàtiques, algunes de les quals l'Ajuntament admet com el mal estat del camí vell de Vilatenim en el tram final d'accés a la rotonda. Segons Ruiz, fa sis o set anys que es reclama sense que fins avui s'hagi portat a terme cap millora. Des del'Ajuntament han informat que es mirarà d'atendre construint una vorera que connecti el camí entre el carrer Lleó i la rotonda del carrer Arquitecte Giralt.

Una de les obres que han enfrontat el president amb el regidor de Serveis són els camps de futbol que va adequar el govern a principi d'any. Segons Ruiz, es va fer abans d'eleccions, es va adequar però no es va anivellar el terreny deixant-lo en males condicions i amb el risc de lesions per als qui l'utilitzen. Segons explica, a través de la regidoria d'Esports van gestionar la contractació d'una empresa perquè entrés a anivellar. En el moment d'accedir-hi s'havia de retirar una pilona d'accés i el regidor de Serveis ho va impedir, diu el president de l'entitat. Fonts del govern han admès que aquest va ordenar que "sota cap concepte es podia fer això" perquè es pretenia condicionar una part com a aparcament de vehicles per a les persones que anaven a veure. Per Ruiz, això només és una mostra més que posa obstacles. "Està a l'Ajuntament per guanyar entre quaranta o cinquanta mil euros o per servir als ciutadans", diu que recreimina a l'alcaldessa que no intercedeixi per resoldre els temes.

El president de l'Associació també es queixa que durant les obres del pla de barris es va muntar una oficina que es va equipar amb els diners del pla. Una vegada acabades les obres es van endur tot el material que incloïa diversos ordinadors. Ell considera i han demanat que s'havien de quedar per donar servei a la Marca de l'Ham, almenys algun ordinador per a l'associació que disposa d'un espai per fer-hi un despatx però no de l'equipament necessari.