L'Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus -organisme públic privat que agrupa empreses del sector- ha incrementat aquest estiu un 15% la venda d'activitats a través del punt d'informació. S'han atès 18.743 visitants, 5.743 més que l'estiu passat. La majoria han estat francesos, seguits d'espanyols, catalans, alemanys i italians.

Les activitats amb més demanda han estat les excursions marítimes, el parc aquàtic i el tren turístic. Un nombre important també han optat per llogar motos aquàtiques i embarcacions, o contractar activitats concretes d'oci com la banana o l'embarcació ràpida.

A banda de les activitats que les empreses ofereixen, durant l'any es porten a terme esdeveniments diversos. El Grup d'Esports Nàutics (GEN) conjuntament amb l'Estació Nàutica n'impulsen diverses com el campionat de vela d'Espanya Làser Master que comença avui i s'allarga fins dilluns amb la participació d'esportistes de cinc països.

Aquest estiu els informadors turístics han portat a terme enquestes que han permès conèixer que el 45,61% dels visitants són francesos; que la majoria dels turistes, un 40,35% tenen entre 21 i 35 anys; i que el 57,39% són treballadors assalariats. La majoria de visitants venen en família i el sol i platja és el principal reclam.