La regidora de CiU de Castelló d'Empúries, Antònia Carbonell i Surroca, va morir ahir a l'edat de 58 anys. Havia estat vuit anys al capdavant de l'àrea de Patrimoni i Canals i es dedicava al món de la restauració amb un negoci a Empuriabrava. L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha suspès tots els actes oficials.

El govern de Castelló va perdre ahir, d'aquesta manera, un dels seus membres, la regidora convergent des de fa vuit anys. L'alcaldessa Assumpció Brossa lamentava que "hem perdut una companya extraordinària, exemple de treball i força fins a l'últim moment.

Carbonell va néixer a Girona, va viure de petita a Crespià i des de feia 34 anys residia a Castelló. Vivia a Empuriabrava, on amb el seu marit regentava El Timoner, una cafeteria i bar emblemàtic. Havia format part de l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava i també de Tot Comerç . El seu pas per la política es va iniciar als darrers llocs d'una llista independent, però el pas decisiu va ser la presentació el 2011 amb la llista que encapçalava l'exalcalde, Xavier Sanllehí. Durant quatre anys va està al capdavant d'Activitats, Patrimoni, Canals i Platja. Aquest any repetia en una posició avançada de la llista, la número 5. Inicialment no entrava al govern perquè els convergents van treure quatre regidors però la dimissió de Sanllehí va fer que de nou se situés al consistori. En aquesta ocasió repetia amb àrees similars assumint Patrimoni Històric, Patrimoni Municipal, Ports, Canals i Platges.

Persones que van tractar-la per temes municipals destacaven l'entusiasme amb què abordava els projectes com els relacionats amb el patrimoni i la sensibilitat. Carbonell tenia estudis d'història de l'art. L'alcaldessa remarcava ahir que era una persona entregada a treballar pel servei del municipi.

Al capdavant de les àrees que portava va abordar temes importants en els quals es treballa des de fa anys com els relacionats amb els canals d'Empuriabrava pendents de traspassar la titularitat a l'Ajuntament, la restauració de la Basílica i la Cúria-Presó que en el darrer Terra de Trobadors es va inaugurar després d'una reestructuració.

L'Ajuntament va decretar ahir dol oficial al municipi durant tres dies i per tant va suspendre tots els actes públics oficials organitzats per l'Ajuntament, les seves societats o organismes autònoms municipals; i onejar les banderes institucionals a mig pal i posar un crespó negre en senyal de dol. L'alcadessa va voler mostrar la tristesa del consistori i fer arribar el condol als familiars.

L'enterrament d'Antònia Carbonell Surroca serà avui a les dotze del migdia a la Basílica de Castelló.