Ajuntament de Roses posa a disposició dels veïns del municipi diferents olivars de titularitat municipal, perquè els interessats puguin recollir les olives durant les temporades de collita corresponents als anys 2015-2020. En total s´oferten 7 lots (368 oliveres en total), als quals poden optar veïns de la població que disposin d´una antiguitat mínima de cinc anys d´empadronament i que es trobin en situació d´atur o jubilació.

L´Ajuntament de Roses és propietari d´un total de set olivars situats al terme municipal de la població, concretament al camí del Cementiri, a la carretera de les Arenes, a la Gran Via Pau Casals, al carrer Solsonès i a la carretera de Roses a Cadaqués. En el seu conjunt, els terrenys superen els 35.000 m2 i comptabilitzen un total de 368 oliveres.

Des de fa un anys, el consistori licita les autoritzacions per a la recollida d'olives a les finques municipals. En el moment actual, s'acaba d'obrir el període de presentació de sol·licituds per a les temporades 2015-2020. D´aquesta manera es vol donar opció als veïns del municipi, perquè puguin collir les olives per al propi consum. L´objectiu de les autoritzacions, per tant, no és en cap cas comercial, sinó que el que es persegueix és l´aprofitament del rendiment de les oliveres municipals per a l´autoconsum de les persones adjudicatàries.

En total, s'adjudicaran 368 oliveres dividides en 7 lots. Els requisits per concórrer a aquest concurs són ser veí de Roses major d´edat i amb una antiguitat en el padró d´habitants de més de 5 anys sencers consecutius i no disposar d´olivars ni dels seus fruits ni a Roses ni a cap altre municipi, ni conviure amb algú que en disposi.

La presentació de sol·licituds es pot realitzar des d'avui, 28 d'octubre, fins al proper 1 de desembre, a través del Servei d´Atenció al Ciutadà (SAC), en horari de dilluns a divendres (de 10 a 14 h). Les sol·licituds han d´anar acompanyades del DNI de l´interessat/ada, documentació que acrediti situació d'aturat o pensionista, si és el cas. El model d´aquesta documentació es troba disponible al portal municipal, juntament amb les bases completes del concurs..