Roses ofereix al aturats i jubilats la collita de les oliveres municipals

L'Ajuntament oferta 7 lots (368 oliveres en total), als quals poden optar pensionistes i desocupats amb una antiguitat mínima de cinc anys d'empadronament

28.10.2015 | 12:29
Collita d´olives
Collita d´olives

Ajuntament de Roses posa a disposició dels veïns del municipi diferents olivars de titularitat municipal, perquè els interessats puguin recollir les olives durant les temporades de collita corresponents als anys 2015-2020. En total s´oferten 7 lots (368 oliveres en total), als quals poden optar veïns de la població que disposin d´una antiguitat mínima de cinc anys d´empadronament i que es trobin en situació d´atur o jubilació.

L´Ajuntament de Roses és propietari d´un total de set olivars situats al terme municipal de la població, concretament al camí del Cementiri, a la carretera de les Arenes, a la Gran Via Pau Casals, al carrer Solsonès i a la carretera de Roses a Cadaqués. En el seu conjunt, els terrenys superen els 35.000 m2 i comptabilitzen un total de 368 oliveres.

Des de fa un anys, el consistori licita les autoritzacions per a la recollida d'olives a les finques municipals. En el moment actual, s'acaba d'obrir el període de presentació de sol·licituds per a les temporades 2015-2020. D´aquesta manera es vol donar opció als veïns del municipi, perquè puguin collir les olives per al propi consum. L´objectiu de les autoritzacions, per tant, no és en cap cas comercial, sinó que el que es persegueix és l´aprofitament del rendiment de les oliveres municipals per a l´autoconsum de les persones adjudicatàries.

En total, s'adjudicaran 368 oliveres dividides en 7 lots. Els requisits per concórrer a aquest concurs són ser veí de Roses major d´edat i amb una antiguitat en el padró d´habitants de més de 5 anys sencers consecutius i no disposar d´olivars ni dels seus fruits ni a Roses ni a cap altre municipi, ni conviure amb algú que en disposi.

La presentació de sol·licituds es pot realitzar des d'avui, 28 d'octubre, fins al proper 1 de desembre, a través del Servei d´Atenció al Ciutadà (SAC), en horari de dilluns a divendres (de 10 a 14 h). Les sol·licituds han d´anar acompanyades del DNI de l´interessat/ada, documentació que acrediti situació d'aturat o pensionista, si és el cas. El model d´aquesta documentació es troba disponible al portal municipal, juntament amb les bases completes del concurs..

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d´obres de la rotonda a la plaça del Sol

Els treballs que duraran set mesos coïncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

L´artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l´església de Sant Martí de Vilaritg

L´artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l´església de Sant Martí de Vilaritg

Una iniciativa popular ha permès recuperar l´espai on s´han recreat diverses escenes del sant que...

La tècnica del fresc

La tècnica del fresc

Ricard Ferrer va aprendre la tècnica del fresc després d´acabar Belles Arts i és avui un dels pocs...

El Consell entra a l´empresa Fisersa de Figueres

El Govern portarà dijous a un ple ela seva incorporació, la segona des que va entrar Vilafant

Enllaços recomanats: Premis cinema