Costes actua a Sant Pere per recuperar espais de platja ocupats per aparcaments

S'espera regenerar dunes i vegetació en una zona on fins ara s'estacionava, tot i estar dins el Parc Natural

02.11.2015 | 07:19
Vehicles estacionats sobre la platja a Sant Pere Pescador l´any passat.
Vehicles estacionats sobre la platja a Sant Pere Pescador l´any passat.

El departament de Costes de l'Estat no vol continuar permetent que es malmetin espais litorals protegits perquè durant l'estiu s'hi estacionen els vehicles. Fa unes setmanes es va portar a terme una regeneració d'una de les platges de Sant Pere Pescador utilitzada des de fa anys com a zona d'aparcament. L'actuació pretén servir per recuperar les dunes i la vegetació en un espai que està dins el Parc Natural dels Aiguamolls. L'actuació ha molestat l'Ajuntament de Sant Pere però des de Costes han recordat que des de fa anys se'ls reclama que resolguin els seus problemes d'aparcament i deixin d'estacionar a la platja.

Fins ara l'espai on s'ha actuat era un aparcament davant d'un dels càmpings de Sant Pere, la Gaviota, i un dels punts on s'estaciona, tot i que està en un punt sensible. El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, ha explicat que és una actuació amb molt d'interès per part tant de l'Estat com del departament de Medi Ambient de la Generalitat i dels Aiguamolls per recuperar ecosistemes i perquè es conservi l'espai natural.

Dunes i vegetació

Amb una inversió d'uns 40.000 euros s'ha treballat el terreny per intentar que d'aquí un temps la vegetació tingui continuïtat i hi hagi de nou les dunes, diu Planella.

L'any passat Costes va portar-hi a terme una actuació i durant l'estiu asseguren que s'han fet malbé dunes permeten el pas de vehicles i estacionament. Fa uns mesos es va portar a terme una actuació, informen des de Costes, però l'Ajuntament, de nit, ho va tornar a refer com a aparcament. Hi va haver un contacte amb el nou alcalde, Agustí Badosa. Es va acordar que no se'ls obriria expedient per l'actuació i van acceptar ajornar-ho fins passat l'estiu.Per això no entenen que des de Sant Pere s'hagin molestat.

El cap de Costes constata que "fa molts temps que se'ls està dient per activa i per passiva que busquin parquings alternatius ?lluny de la zona de domini maritimoterrestre" i fins ara, diu, "no han buscat solucions".

Una problemàtica antiga

Sant Pere coneix des de fa anys la situació. El 2012 alguns conductors es van veure sorpresos amb les sancions a vehicles per part de la Guàrdia Civil. Es tractava del mateix punt on s'ha portat a terme l'actuació. El municipi admetia ja en aquell moment que són conscients que no es pot estacionar al límit del domini maritimoterrestre però que no disposen d'aparcaments. Aquell mateix any es va ampliar un aparcament situat a tocar de la platja de Can Sopa per disposar de més places properes al litoral però des de llavors continuen sense cap solució que permeti restringir l'accés a vehicles en aquests punts.

L'alcalde de Sant Pere, amb qui ha intentat contactar Diari de Girona sense èxit, s'ha mostrat molest públicament per l'actuació. Des d'aquest municipi mantenen des de fa anys que s'està a l'espera de poder comprar terrenys en punts propers a les platges per tal que hi estacionin els vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Enllaços recomanats: Premis cinema