ERC vol bonificar el 95% de l´IBI per la cessió de solars buits per a ús públic

La formació proposa al seu paquet d'al·legacions també reduir les taxes per obrir nous establiments

17.11.2015 | 07:19

El grup municipal d'ERC, a l'oposició de Figueres, ha presentat onze al·legacions a les ordenances fiscals per l'any vinent entre les quals hi ha la proposta de bonificació del 95% de la quota de l'IBI en els casos de solars buits que els propietaris cedeixin a l'Ajuntament per a usos públics com ara aparcaments dissuassoris o parcs o la reducció de les taxes d'obertura d'establiments comercials amb l'obejctiu d'afavorir la dinamització d'aquest sector a la ciutat. També proposen un descompte del 2% per pagament anticipat dels principals impostos, la bonificació del 95% de les llicències d'obres per rehabilitació d'edificis de més de vint anys o el 50% per a la rehabilitació d'habitatges de més de vint anys, que siguin de residència habitual.
La formació vol també que es redueixi la taxa d'aigua i escombraries per a jubilats, pensioninistes i persones amb dificultats econòmiques. La mesura, diuen, fa referència a la defensa que fa Esquerra del repartiment de l'esforç proporcional de l'esforç fiscal per garantir «l'equitat per a tots els ciutadans». Pel què fa a mesures per afavorir el «comerç de proximitat» i els petits emprenedors, volen que es rebaixi el preu de l'aparcament d'entre 20 i 40 minuts (amb preus finals d'entre els 15 i els 55 cèntims) per afavorir la rotació dels vehicles. També volen que es modifiquin els criteris per al càlcul de les llicències d'obertura de nous comerços amb l'objectiu que «puguin competir amb franquícies i grans cadenes».
La portaveu de la formació, Agnès Lladó, defensa que cal «donar un caràcter més social a les ordenances, potenciant a justícia social i facilitant l'accés als serveis bàsics a tots els figuerencs». Lladó creu que també cal penalitzar algunes pràctiques irregulars i, per això, volen que castigui amb recàrrcs sobre les taxes o els impostos en casos en què s'iniciïn activitats sense la corresponent llicència. «També proposem que hi hagi penalitzacions per als locals comercials buits de manera permanent. Pensem que així potenciarem que no s'especuli amb els preus dels lloguers dels locals i que s'evitin situacions d'abandó de molts dels locals, que perjudiquen la imatge de la nostra ciutat», afirma. La formació espera reunir-se durant els propers dies amb el Govern per defensar les al·legacions i poder-les incloure al document final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema