El ministeri de Foment ha començat les obres dels dos giratoris a les cruïlles de Pontós i Garrigàs a la N-II, un dels punts negres de la carretera on des de fa anys es reclamen millores. L'obra té un pressupost de 6,8 milions d'euros. També s'està portant a terme una millora al pont de Pont de Molins que des de fa setmanes genera retencions.

A finals d'octubre es van començar a col·locar tanques als laterals de la nacional per delimitar punts de l'obra i des de la setmana passada les màquines van començar a actuar als terrenys. Això ha suposat alguna retenció puntual en alguns moments però també l'inici dels esperats treballs. Les obres a les dues cruïlles de la nacional es van adjudicar al març a l'empresa Corsán-Corviam.

Els treballs consisteixen en construccions que facilitin l'accés a les vies que arriben a la nacional, la GIV-5125 a Pontós i la GIV-6226 a Garrigàs. La construcció que finalment va decidir el ministeri de Foment va ser la creació d'enllaços a diferents nivells. El projecte preveu rotondes elevades als dos costats de la carretera i un pont que les connectarà. Per sota passarà el trànsit de la N-II.

Tot i que des que es va retirar la circulació de camions de gran tonatge s'han vist reduïts els accidents i el trànsit és molt menor, les dues cruïlles continuen suposant un risc per als conductors i continuen registrant topades. Els vehicles han d'aturar-se a la part central de la nacional mentre els vehicles hi circulen a banda i banda.

El risc el pateixen principalment els veïns de les dues poblacions.Per això, des de fa anys es reclama una solució. S'han fet nombroses peticions per part dels ajuntament i els veïns s'han implicat en campanyes per pressionar perquè s'actuï al tram final de la N-II fins a la frontera. Foment continua sense desdoblar aquest tram de la carretera però sí ha tirat endavant les mesures per resoldre la problemàtica de les cruïlles. La licitació d'aquests treballs es va donar a conèixer juntament amb el desdoblament de Sils-Maçanet; nous enllaços a Tordera; i de Vilademuls a Orriols.