Cinc de les famílies del bloc desallotjat a Figueres ocupen un edifici a Vilafant

Les famílies haurien buscat una alternativa i ara el municipi veí demana que els serveis socials figuerencs ho resolguin

21.12.2015 | 07:18
El bloc que han ocupat famílies procedents del carrer Mandri.

Cinc famílies procedents del bloc del carrer Mandri, 16, de Figueres, on l'Ajuntament va fer un operatiu per desallotjar-lo, han ocupat ara un edifici al carrer Tramuntana de Vilafant. L'alcaldessade, Consol Cantenys, espera resoldre-ho amb el municipi veí, que s'havia compromès amb les famílies a trobar-los habitatge. Avui està previst que els atenguin els serveis socials figuerencs. L'Ajuntament, per la seva banda, fa balanç de l'operatiu al bloc del carrer Mandri que dóna per finalitzat.

Els veïns de les Forques de Vilafant van informar fa cinc dies l'Ajuntament de l'ocupació d'un edifici al número 68-70 del carrer Tramunana que és propietat de la Caixa i estava buit. Es van enviar els serveis socials per atendre les famílies i es van adonar que estaven empadronades a Figueres i, a més, que procedien del bloc desallotjat recentment pel municipi veí. «Nosaltres evidentment estem parlant amb l'Ajuntament de Figueres per veure quina solució es pot trobar», diu l'alcaldessa, que apunta que «els van desallotjar d'allà amb uns compromisos d'ajudar-los a buscar un habitatge social i sembla ser que els tràmits no estan resolts i han buscat una solució alternativa». Demà haurien de ser atesos als serveis socials de Figueres «perque els ajudin a tramitar tots els papers que hagin d'omplir per poder accedir a algun allotjament i a veure si ho podem solucionar de forma conjunta». Segons Cantenys, el regidor Pere Casellas els va informar ahir que «desconeixia de quines famílies es tractava perquè hi havia acords amb tots perquè alguns anaven amb altres famílies i a altres els donaven ajuts per fer front al lloguer de pis social».

Això no hauria acabat així i les famílies que han hagut de marxar del bloc, la majoria amb fills, han buscat una alternativa. Han ocupat un nou edifici on també van punxar els serveis de llum i aigua que les companyies ja els han restringit. Des de Vilafant esperen que es pugui resoldre la situació de les famílies amb la intervenció del municipi veí.

Totes aquestes persones es va quedar sense habitatge després que l'Ajuntament de Figueres iniciés un operatiu a principi del mes passat al bloc del carrer Mandri amb 24 pisos. Es va decidir actuar per regularitzar l'estat dels subministraments del bloc, que suposaven un perill. Enmig d'un fort desplegament policial van començar a restringir els subministraments. Dinou famílies ocupaven els pisos i només cinc tenien un contracte antic. Les families van passar unap rimera nit sense subministraments i l'endemà moltes d'elles es van queixar i van assegurar que la seva intenció és regularitzar la siutació però que no podien deixar els seus fills sense llum ni aigua calenta. L'Ajuntament va explicar que algunes famílies tenen habitatges en altres localitats però que estaven disposats a oferir ajudes a les que complissin els requisits. A més, les cinc que sí tenien contracte es va assegurar que es reallotjarien.

El bloc del carrer Mandri es va construir el 2007 per a habitage social. L'empresa va fer fallida i actulament és de Banc Sabadell. L'edifici s'ha tapiat i ara s'espera renovar les instal·lacions i tornar a llogar els pisos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El regidor d´Unió Manel Toro es desmarca de l´expulsió del PSC

El regidor d´Unió Manel Toro es desmarca de l´expulsió del PSC

Manel Toro a través de les xarxes ha manifestat que creu que encara es podia dialogar

Censats vuit ducs al cap de Creus

Censats vuit ducs al cap de Creus

El parc natural té una de les majors densitats que es poden trobar a Catalunya del rapinyaire...

L´Escala tindrà una platja per a gossos a Empúries

L´Escala tindrà una platja per a gossos a Empúries

La platja del Rec del Molí, la primera del passeig d'Empúries, es delimitarà, se senyalitzarà i...

Més d´un miler de participants a la Cursa de la Dona a l´Escala

La primera edició de la Cursa de la Dona a l'Escala es va tancar amb un balanç posiltiu per...

Palau-saverdera aprova la creació d´una nova biblioteca

El ple de l'Ajuntament de Palau-saverdera que es va celebrar el passat dijous, 26 de gener, va...

Enllaços recomanats: Premis cinema