Roses preveu 9 milions per als grans projectes en un pla de mandat

L'aparcament soterrat, el tanatori, la pista d'atletisme o acabar el passeig es podrien fer aquest mandat

23.12.2015 | 07:14

El govern (CiU-GdP) de Roses ha aprovat tres milions d'inversió per al 2016 que no inclouen els grans projectes. Aquests s'han inclòs en un pla plurianual per a aquest mandat que ha de servir per tancar els grans projectes que s'arrosseguen i una inversió de nou milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Marc Danés, assegura que serà el mandat de l'aparcament soterrat, d'acabar el passeig marítim, de construir un tanatori i una pista d'atletisme, o una escola de música.
L'any vinent, la major inversió se l'emporten les millores en enllumenat públic a Mas Oliva i Mas Mates (600.000) i no hi ha grans obres. Algunes pendents des de fa anys com l'aparcament soterrat de front de mar s'arrosseguen des de fa anys. El regidor d'Hisenda va explicar durant el ple extraordinari on es va aprovar el pressupost que s'inclou el pla de govern plurianual on sí que es tenen en compte. Va assegurar que aquest mandat es tancaran «temes cabdals que fa temps que perduren». «Acabar i decidir la ubicació de l'aparcament soterrat i acabar el passeig marítim» és una de les obres principals; però va anunciar que s'ha de fer la concessió d'un tanatori perquè els rosincs no hagin de marxar a vetllar els morts a altres poblacions. També s'espera resoldre la nova construcció del mercat cobert i crear un segon parc esportiu com el de La Vinyassa i instal·lacions com una pista d'atletisme «que hem de ser capaços de buscar una ubicació i tirar endavant», va dir Danés. Els equipaments esportius com aquest darrer esperen donar servei als nombrosos esportistes que els necessiten a la població i alhora captar-ne d'altres llocs amb, per ?exemple, noves competicions que ajudin a tenir més visitants. L'adequació del Far; acabar el castell de la Trinitat; millorar el barri de pescadors, segons Danés, pel govern molt important; o la creació d'una escola de música. Aquest darrer estaria pendent de disposar del nou edifici de la SUF. D'altra banda, el regidor d'Hisenda va apuntar que hi ha altres obres de menys dimensió com la millora de diverses places que han de servir per millorar la qualitat de vida dels veïns. Danés va explicar que les previstes als pressupost del 2016 s'executaran l'any vinent i la resta en el mandat.
El pressupost es va acabar aprovant amb els vots del PSC, amb qui hi ha un pacte per donar suport al pressupost; C's, i les abstencions del PP i Unió. L'únic grup que va votar en contra va ser ERC, disconforme que el govern tingui majoria a les societats municipals quan no la té al consistori. El govern els va acusar de voler més cadires i ERC?va respondre explicant que els havien ofert tenir un conseller delegat si donaven suport als nous consells d'administració.
El regidor, Carles Pàramo, al govern de Roses des de fa anys i exalcalde, va dir que en tota la seva vida política «mai havia assistit a un debat de pressupostos tan constructiu» i va destacar la gran implicació de l'oposició de fer aportacions durant aquest mandat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'Alt Empordà

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Enllaços recomanats: Premis cinema