Efectius dels Agents Rurals del Grup de Suport Marí han denunciat un furtiu que pescava cucs de mar en plena veda a Roses. El van enxampar la setmana passada quan amb l´ajut d´un equip d´immersió agafava aquests cucs. Li van comissar sis quilos i tot l´equip que li permetia estar hores sota l´aigua i passava desapercebut.

La recollida de cucs de mar està regulada i restringida a l´obtenció d´una llicència de pesca professional, entre altres requisits. Aquest furtiu no disposava de la llicència professional de cucaire de primera classe i estava recollint diferents espècies de cucs de mar dins de l´època de veda, que dura de desembre a febrer, quan està prohibit.

Els Agents Rurals destaquen que la recol·lecció de cucs de mar es realitza amb la finalitat de subministrar aquest producte a la demanda d´establiments comercials de pesca per proveir d´esquers naturals les activitats de pesca marítima recreativa.

A banda de no tenir la llicència, els policies de medi natural van poder detectar aquesta persona malgrat que no havia senyalitzat la seva posició durant la immersió, de manera que incomplia altres previsions normatives.

Realitzar l´activitat d´immersió amb escafandre autònom en solitari és prohibida, així com no senyalitzar convenientment aquesta activitat, destaquen en un comunicat. Aquests fets també els van denunciar i els van posar en coneixement de l´autoritat corresponent.

Finalment, els Agents Rurals van retornar al medi marí els cucs intervinguts després de realitzar-ne el control de talles mínimes i el pesatge corresponent.