Un incendi en un habitatge va acabar amb dos agents de la Policia Local de l'Escala intoxicats de caràcter lleu per fum. L'espectacularitat de les flames i la gran fumerada que es veia que sortia per la terrassa d'un àtic de l'avinguda Girona del poble van fer sortir molts curiosos al carrer ahir al migdia.

L'incendi es va produir al voltant de tres quarts d'una del migdia al número 13 d'aquesta avinguda, que es troba a tocar del centre històric i és una de les portes d'accés de l'Escala. Es va mobilitzar ràpidament la Policia Local, Mossos, Bombers amb vuit dotacions i el SEM.

Es tracta d'un edifici de planta baixa i tres pisos que ràpidament va ser desallotjat per la Policia Local. Quan hi van arribar els Bombers amb les vuit dotacions es van trobar que les dues persones que hi havia a l'edifici ja eren fora. Van començar a extingir les flames i, al voltant de les tres de la tarda, els Bombers varen aconseguir apagar l'incendi.

Segons fonts del cos d'extinció d'incendis, les flames haurien començat al primer pis i llavors es van propagar fins a l'àtic per una mena de celobert que té l'edifici.

Quan els Bombers van tenir les flames sufocades, van estar ventilant tot l'immoble, que va quedar ben ple de fum.

A causa de l'incendi, dos agents de la Policia Local de l'Escala que estaven actuant en el succés i van començar a apagar les flames del primer pis amb mànegues particulars, van resultar ferits lleus per una intoxicació de fum. Amb tot, el SEM els va poder atendre in situ però al final van anar a l'hospital de Figueres per precaució i ahir mateix van ser donats d'alta. Un mosso d'esquadra també va resultar ferit per inhalació de fum i va ser traslladat a l'hospital comarcal de Palamós, on va ingressar a la cambra hiperbàrica però es troba bé de salut.

Les causes de l'incendi es desconeixen però tot apunta, segons fonts municipals, que va començar en una xemeneia que no estaria en condicions. Les persones que viuen a l'edifici van poder tornar a casa seva i és que finalment, malgrat la gran espectacularitat de l'incendi, el que va resultar més afectat pel foc va ser la terrassa de l'àtic ja que estava tancada amb un tancat de bruc que va cremar ràpidament. L'avinguda va estar tallada durant l'estona que es van estar fent les tasques d'extinció del foc i hi havia els vehicles d'emergències.