El?Mossos d'Esquadra van detenir el passat 16 de març a Figueres una dona de 38 anys, nacionalitat espanyola i veïna de la ciutat, com a presumpta autora d'un delicte de danys i un d'amenaces. Se l'acusa d'haver calat fos a un vehicle estacionat al barri de la Marca de l'Ham, que es va estendre a quatre vehicles més.

Els fets van tenir lloc la matinada del 13 de març, pels volts de les quatre de la matinada, quan els Mossos van rebre l'avís que s'adrecessin al carrer Aquari d'aquest barri perquè hi havia diversos cotxes cremant-se. Quan van arribar al lloc, els agents van constatar que fins a cinc turismes estaven en flames. Un d'ells, on es va originar el foc, va resultar totalment calcinat, mentre que la resta van patir importants danys.

Un cop els Bombers van apagar-los, els Mossos van obrir una investigació per aclarir els fets, que els van portar a identificar qui era la presumpta responsable dels danys.

El vehicle d'un familiar

Tot apunta que la dona va calar foc al cotxe d'un familiar i que l'incendi va acabar afectant la resta de vehicles. De fet, també se la va detenir per amenaces al mateix familiar. La detinguda, que compta amb antecedents, va passar a disposició del jutge l'endemà de la detenció i el magistrat en va decretar la llibertat amb càrrecs.