L'Alt EmpordÓ es volca amb l'ajuda humanitÓria als camps de refugiats grecs

Entre avui i divendres sortiran de Figueres, Terrassa i Cerdanyola els trÓilers gestionats per diverses entitats

29.03.2016 | 18:50
L'Alt EmpordÓ es volca amb l'ajuda humanitÓria als camps de refugiats grecs
L'Alt EmpordÓ es volca amb l'ajuda humanitÓria als camps de refugiats grecs

Tres camions plens a vessar de roba, productes d'higiene i cotxets per a bebès sortiran entre aquest dilluns al vespre i divendres des de terres catalanes rumb als camps de refugiats de Grècia. És el resultat d'una campanya humanitària impulsada pel Rebost Solidari de Cerdanyola del Vallès i l'associació Hesed de Figueres, que també ha comptat amb la col·laboració de la xarxa de Bombers de Catalunya, que han exercit com a centres logístics de recollida. La crida llançada a través de les xarxes socials ha tingut molt més ressò de l'esperat i s'han multiplicat per deu les expectatives marcades. Tant que ara busquen naus industrials on emmagatzemar el material sobrant i lloguer assequible de combois per viatjar novament a Atenes, Idomeni o Tessalònica.

Ho tenen ja tot a punt per viatjar cap al camp de refugiats d'Idomeni, a la frontera entre Macedònia i Grècia. Un camió ple de roba, bolquers, joguines i estris per a nadons roman al Parc de Bombers de Figueres, que els darrers dies ha servit com a punt central de recollida de tota l?ajuda arribada des de diferents indrets de la demarcació gironina. Només els calen les autoritzacions per entrar a terres gregues.«Estem a l'espera de rebre els permisos de Grècia. El camioner, que ofereix voluntàriament la seva feina, està preparat. Estem llestos per sortir avui mateix. L'únic problema és que els camps de refugiats són punts sensibles i tenen una infraestructura tan mínima que, de vegades, deixar-hi un camió pot ser un problema. Hi ha hagut casos en què han hagut de fer marxa enrere perquè no tenien manera de rebre tota l'ajuda», explica Eleazar Martínez, president de l'associació Hesed, que ha impulsat aquesta iniciativa solidària a Girona.

Tant a l'Empordà com al Vallès, els organitzadors s'han vist «feliçment desbordats» des d'un inici perquè l'allau de productes donats per famílies ha superat amb escreix les previsions. S'ha multiplicat per deu en el cas de Figueres i s'ha suplicat a Cerdanyola i rodalies.

«Des del principi vam veure que ens desbordaríem. Han vingut bombers i gent de l'ONG per recollir, seleccionar i empaquetar el material. Als tres dies de començar la campanya vam haver de dir que no portessin més productes perquè érem incapaços de gestionar-ho», admet el responsable del Parc de Bombers de Figueres, Josep Mateu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema